Veldloop Lebbeke: Xavier alweer op het podium

Het veldloopseizoen loopt nu echt wel op z’n laatste benen. De veldloop in Lebbeke is de laatste voorbereiding op het BK dat over twee weken in Wachtebeke plaatsvindt. Een pak Riemse atleten kwam nog een laatste keer de conditie testen. Dat kon zeker op het bochtige, en dus lastige, Lebbeekse parcours.

Bij de cadetten jongens waren we opnieuw met zijn vieren. Yorben De Rubbel groeit naar zijn beste vorm toe en liet dat andermaal zien. Hij behaalde een 11e plaats. Fiebe Hutsebaut was goed gestart en hield zijn 15e plaats goed vast. Niels Van Landeghem zette zich weer goed in en behaalde een 17e plaats. Thibaut Temmerman liep zijn beste cross van de winter en zag dat beloond met een 18e plaats. De cadetten zijn klaar voor het BK! (28)

Bij de scholieren meisjes ging Lies Cauwels als enige Riemse van start. Ze is aan een goed seizoen bezig en bevestigde dat met een 10e plaats. Ook Hanne Carnoy presteert regelmatig. Deze maal liep ze als 15e binnen. (17)

Evert Verdegem was onze enige vertegenwoordiger bij de scholieren jongens. Hij deed het werd voortreffelijk met een 6e plaats. (21)

In de korte cross deed enkel Lennert Verdegem mee. Lennert liep een van zijn betere wedstrijden en behaalde een 17e plaats. (28)

In de gezamenlijke vrouwenwedstrijd zagen we Fien Van Brussel 14e seniore worden. (24) Carine Van Hulle trok nog een laatste keer dit seizoen de spikes aan. Het BK laat ze immers schieten. Met een 7e plaats mocht ze hel tevreden zijn. Nathalie Van Hoorebeke eindigde een plaatsje later als 8e. Maar ook Linda Andries, 9e, en Marijke Van Bossche, 10e, hielden elkaar in het vizier. Leen Verniers pakte de 14e plek en Joke De Vos de 20e. Hilde Van Hecke liep op haar 44e verjaardag naar een 22e plaats. (23) Het valt op met hoeveel masters dames we op elke wedstrijd aanwezig zijn. In de wedstrijden concurrentes maar daarbuiten dikke vriendinnen. Mooi om te zien!

Bij de juniores waren we met z’n drieën. Robbe Camphens klimt stilaan uit zijn dipje en streed weer mee voor de medailles. Een fijne vaststelling zo vlak voor het BK. Hij behaalde een tweede plaats. Jorg Boeykens liep ook een van zijn betere wedstrijden en werd 5e. Mathias Van Herreweghe toonde tonnen inzet en behaalde een 13e plaats. (13)

Xavier Rondas twijfelde lang of hij wel zou meedoen na een buikgriepje op donderdag en vrijdag. Maar de opwarming ging behoorlijk dus ging hij van start. Al gauw merkte hij dat de benen nog niet zo goed zaten maar op karaktre knokte hij zich alweer naar een medaille. Hij werd tweede. Paul Engels voelde zich goed en behaalde een mooie 9e plaats. Freddy Van Landeghem was ook tevreden van zijn 14e plaats. (36)

Tot slot was er ook nog een aparte wedstrijd voor de 50+’ers. Eric Claus streed zoals steeds goed mee vooraan. Hij werd knap 11e. (23)