Veldloop Lebbeke: verslag benjamins tot miniemen

Zondagochtend, we zijn er weer klaar voor! De laatste veldloop van het seizoen. Guur weer doch onze Vikings lieten zich hierdoor niet afschrikken; Ze deden het allen schitterend! 

De kangoeroes beten de spitst af en haalden beiden een knappe 5de plaats binnen! Proficiat aan Lentl D’haemers en Kobe Claeys! Dat was meteen al een goede start van de dag.

Na de kangoeroes was het de beurt aan onze benjamins. Bij de meisjes 2006 was Arlieke Welvaert het enige meisje aanwezig maar ze stond haar mannetje en deed het geweldig! Ze deed flink haar best en behaalde een 17de plaats (18).

Bij de benjamin jongens werd er in beide reeksen een podium gelopen! Bij de benjamins 2006 haalde Lars Van Der Leene de eerste Riemse medaille binnen! Proficiat met jouw bronzen medaille, Lars! (30) Meteen erna, bij de benjamins 2007, opnieuw een medaille, deze keer zilver voor Louis Van Daele. Knap! In dezelfde reeks liepen ook Mathias Sanders en Polfliet Ky-mani Ferreira een mooie wedstrijd, ze behaalden respectievelijk een mooie 14de en 19de plaats. (34) Goed gedaan jongens!

Dan was het tijd voor de pupillen! Meteen een knalprestatie van Louisa De Kesel. Ze haalde alweer een medaille binnen! Goud! Heel goed gedaan Louisa! Ook Britte Muylaert deed het heel goed, korte of lange broek maakt niet uit, ze liep naar een mooie 19de plaats. (29). Bij de pupillen dames 2006 schittert er nog een top 10-plaats. Proficiat Kiara Moens met je 10de plaats! Julie D’Haemers liep de 1300m ook mee en volgde op een 18de plaats (19).

Bij de jongens pupillen 2007 even geen bekende Riemenaar maar bij de pupillen 2006 kregen we de 4de podiumplaats binnen. Xander Sesselle stond alweer op het podium en schitterde met zijn bronzen medaille. Ook Tibo Welvaert bleef binnen de top tien, heel goed gedaan met je 10de plaats. Brent Mussely sloot het groepje af met een mooie 21ste plaats (29). Knappe prestaties pupillen!

Een beetje voor 2 was het dan aan de miniemen. De 4 musketiers moesten 2 dames van hun clan missen maar ze deden het allebei geweldig! Ook hier een podium! Proficiat Lise Mussely met jouw gouden medaille, superwedstrijd gelopen! Lina Baeke volgde in haar kielzog met een fantastische 5de plaats. De avond ervoor nog met veel fluo gefuifd maar daar was alvast niks van te merken op het veld! Proficiat dames! (17). Bij de miniemen dames 2004 greep Laure De Vlamynck net naast het podium, jammer maar wel een supergoede prestatie! Een knappe 4de plaats! Ook Margaux Temmerman liep alweer een plaatsje binnen de top 10. Ze liep een mooie 10de plaats. (22). Bij de miniemen jongens 2005 rolde er alweer een medaille binnen. Proficiat Liam De Smet met je zilveren medaille! (21)

Duidelijk een mooie afsluiter van het seizoen voor onze Riemse Vikings! Veel podiumplaatsen, top tien plaatsen en allen een mooie persoonlijke prestatie! Volgende week een weekje rust en dan het definitieve einde van dit winterseizoen met het BK in Puyenbroeck. Tot dan!

Sofie De Vleeschouwer