BK Veldlopen Wachtebeke seniores

De milde temperaturen en het vrolijk lachende zonnetje deed ons meer denken aan de lente en de eerste pistemeetings, dan aan het afsluiten van de winter middels het Belgisch kampioenschap veldlopen. Het viel op dat het zonlicht een weldoende invloed heeft op het humeur en de gemoedstoestand van atleten en kijkers, niets dan tevreden gezichten gezien.

Rond 14.00 uur mochten we ons opmaken voor de start van de seniores vrouwen. Niet echt een overvloed aan blauwgele atletes aan de start. Tamara VAN VOOREN stond er alleen voor. Ze zocht vlug een goed plaatsje aan de startlijn en wilde dat voor geen geld van de wereld meer afgeven. Van Marnix kreeg ze de opdracht mee om iets sneller te starten dan gewoonlijk. Na de eerste doortocht telde ik ze op een 23° plaats maar ze schoof geleidelijk aan naar voor. In de tweede ronde liep ze zelfs de top 20 binnen. In het zicht van de finish diende ze die gunstige positie een klein beetje prijs te geven. Een 23° plaats werd uiteindelijk haar deel. Heel verdienstelijk en daarmee werd ze 8° Oost Vlaamse . Tamara heeft een heel goede winter achter de rug en ze hoopt die lijn door te trekken naar een goede voorjaarsmarathon.(44)

Geen mannen van AS Rieme in de lange cross, ooit was het anders maar blijkbaar is de korte cross aantrekkelijker voor de meeste atleten. Jammer…

Op het einde van het programma stond de korte cross voor vrouwen en mannen geprogrammeerd. De drukst bezette crossen bij de seniores. Even voor de start van de vrouwen zag ik een flinke rij, ietwat zenuwachtig rondkijkende en taterende dames van AS Rieme, de startzone opzoeken. Trainer Koen was in de buurt om de laatste tactische richtlijnen door te geven. Jolien, Fien en Petra stonden alras op de eerste startrij. De anderen kennen blijkbaar hun beperkingen, of zijn iets minder ambitieus, want zij bevolkten de laatste startrij. Begrijpelijk want voor de meeste is het plezier in het lopen belangrijker dan het presteren op zich.

Al vlug zagen we Jolien VAN HOOREBEKE bij het overschrijden van het heuveltje rond de 5° à 6° plaats lopen. Petra BRUGGEMAN en Fien VAN BRUSSEL volgden al iets verder. Naar mate de koers vorderde werd duidelijk dat Jolien haar derde plaats van vorig jaar niet zou kunnen herhalen. De hoge snelheid en het sterker deelnemersveld zorgden er voor dat Jolien met een 10° plaats tevreden moest zijn. Ze liep verre van slecht zei ze achteraf maar heel eerlijk voegde ze er aan toe dat ze een dichtere ereplaats had verhoopt. Niet zo ver achter Jolien zagen we onze master Petra BRUGGEMAN binnenlopen. Met een 15° plaats leverde ze een hele sterke prestatie af. Dat Petra over veel talent beschikt wisten we al langer en ook papa Marnix had ons voor de start al verklapt dat ze goed zat. Haar 15° plaats bewees dat hij meer den gelijk had. Fien VAN BRUSSEL leverde naar mijn gevoel ook een gedegen prestatie af. Op dit echte veldloopparcours liep ze mooi naar een 38° plaats. En wat dan te zeggen van Linda ANDRIES ook zij verbaasde in de positieve zin. Met een 52° plaats hield ze nog veel jongere atletes achter zich. Sterk gelopen Linda. Exact 20 seconden na Linda liep Veerle VAN CAMPENHOUT binnen op een 65° plaats. Net als verschillende andere masters was ze de dag voordien nog actief op het BK indoor. Een goede wedstrijd dus van Veerle die perfect is ingeburgerd binnen het Rieme legioen. Amper 2” na Veerle liep Marijke VAN BOSSCHE binnen. Zij heeft dit seizoen reeds een hele weg afgelegd en is een vaste waarde geworden bij onze Vrouwelijke masters. Marijke werd 67°. Op de 75° plaats vinden we Nel EVERAERT terug. Ook zij heeft de loopmicrobe goed te pakken en kan nog flink wat vooruitgang boeken. Op de 81°, 83° en 84° plaats vinden we respectievelijk Sofie BUYSSE, Leen VERNIERS en Christine DE ROOSE terug. Zij liepen dus een wedstrijd binnen de wedstrijd, concurrenten in koers en vriendinnen na de wedstrijd dat is hun parool. Melissa BALCAEN werd 88° en is al lang blij dat ze kan lopen zonder blessures. Hilde VAN HECKE ten slotte werd 93° en doet dit altijd met de haar kenmerkende overgave. Proficiat dames, want wees gerust, veel andere clubs benijden het clubgevoel dat jullie etaleren, iedere wedstrijd opnieuw.

In de reeks korte cross heren ook heel wat blauwgelen aan de start. Onze specialist ter zake, Brecht DE MEULENAERE, beet voor Rieme de spits af met een 49° plaats. Brecht is in de regionale crossen in staat top 10 te lopen, soms top 5 en uitzonderlijk wint hij ook wel een korte cross. De volgende Riemenaar luistert naar de naam Arne HUTSEBAUT. Arne is nog niet zo lang terug met overgave aan het trainen en haalt hier toch een mooie 69° plaats binnen. Met zijn talent verwachten we volgend jaar nog meer sprekende resultaten. Onze volgende Riemenaar vinden we op plaats 101. Lennert VERDEGEM liep op deze plaats binnen en begint stilaan zijn draai te vinden op de Vlaamse veldlopen. Master Freddy VAN LANDEGHEM deed het meer dan verdienstelijk met een 112° plaats. David MOENS werd 124° maar heeft de laatste tijd met heel wat blessureleed af te rekenen. Oude getrouwe Luc DELLAERT kan ook al het lopen niet laten en eindigde mooi op de 126° stek. Eric CLAUS gaf niet veel toe en hield zijn makkers voortdurend in het vizier. Eric werd 132°. Op de 143° plaats sloot Luc HAES de rij Riemenaren af. Ook Luc beleeft nog veel plezier aan het lopen en was de dag voordien nog deelnemer aan het BK masters over 800m indoor.

Voilà dat was het dan en nu nog uitkijken naar het BK veldlopen voor masters volgende week in Lokeren.
Antoine VAN HIJFTE