BK veldlopen te Wachtebeke van cadet tot junior

Nu zondag viel op 1 wedstrijd na het doek (het BK masters hebben we nog tegoed) over een toch wel geslaagd veldloop seizoen. Op zo’n kampioenschap worden de waardemeters van onze atleten iets beter geijkt wat betreft de mogelijkheden van hun aeroob vermogen . Meestal lopen onze atleten in de provinciale regio’s en maakt het voor velen een heel verschil als men zich met de absolute top in ons landje kan meten.

We konden o.a. dankzij heel wat AS Rieme medewerkers terugblikken op een geslaagde en vlekkeloze editie. Tevens was een heerlijk lentezonnetje aanwezig en was het heerlijk genieten van hoogstaand spektakel.

Bij de beide cadetten reeksen meisjes was er geen Riemse deelname. Toch wel een kleine aderlating voor de club als men weet dat in het veldlopen heel vaak de basis gelegd wordt naar atletiek.

Bij de cadetten jongens 2003 zagen we 3 Vikingen.
Yorben De Rubbel bevestigde dat hij deze winter een goed concours heeft afgelegd . Als 26ste mocht hij terecht fier zijn. Joren De Wispelaere en Niels Van Landeghem waren niet ver uit elkaars buurt en eindigden respectievelijk als 45ste en 51ste. Op 83 deelnemers is dit gewoon heel goed voor de 3 jongeren.

In de 1 jaar oudere cadetten reeks 2002 waren er zelfs 4 tenoren.
Hier was Fiebe Hutsebaut onze beste man als 47ste en mag ook terug blikken op een degelijke winter. 11 tellen later kwam Thimon Van Herrewege over de meet als 53ste. Hopelijk treed hij ooit in de voetsporen van papa Noël die daags ervoor een knappe Belgische titel op zak stak op de 400m bij de masters !!! Niels Van Bossche deed het ook goed en eindigde 63ste. Thibaut Temmerman zagen we iets later en overschreed als 67ste de meet. (73) Degelijk werk in beide reeksen van de poulains onder leiding van trainer Xavier.

Bij de scholieren meisjes 2001 was Hanne Carnoy onze enige Riemse deelnemer. Ze deed wat ze kon maar was matig tevreden met haar 42ste plek. Volgende keer beter Hanne!! (46).
Dan waren de oudste scholieren meisjes 2000 aan de beurt. Lies Cauwels mag zeker op een beter cross-seizoen terugblikken. Ze behaalde een 35ste plaats. Lies verloor enkele plaatsen in het zicht van de meet en had het er een beetje moeilijk mee. Fiebe Aers streed zich moedig naar een 47ste plek. Toch proficiat aan de 3 scholieren dames voor de Riemse kleuren te verdedigen.(50)

Dan was het wachten tot de 2de reeks scholieren geboortejaar 2000 jongens.
Hier konden we ons opwarmen aan de zeer sterke en goed uitgebouwde wedstrijd van Evert Verdegem die zich knap naar een 14de plek spurtte. Evert mag kampen met een uitzonderlijk sterke Oost-Vlaamse lichting!!! Ruben Goethals die zijn eerste winter aan atletiek doet kon voelen hoe sterk de concurrentie is. Onlangs nog ziek geweest vocht hij zich moedig naar een 68ste plaats . (73)

Dan was het de beurt aan de junioren heren. Niet minder dan 4 van de 5 ingeschreven Vikingen namen de start. Ik wist dat we over een vrij sterke lichting beschikken en had goede voornemens . Robbe Camphens die deze winter bewees dat hij een grote stap voorwaarts heeft gezet, en heel wat podium plaatsen op zak stak, liep een dijk van een wedstrijd. Hij overschreed mooi als 17de meet. Stijn Goegebeur die de laatste maand trainingsachterstand opliep door een tegenspartelende knie verdeelde zijn wedstrijd zo goed mogelijk en werd toch sterk 23ste. Jorg Boeykens heeft ondertussen heel wat vooruitgang geboekt. Op aanraden startte hij iets terughoudender. Het kwam hem niet slecht uit en hij schoof stelselmatig op van plaats 50 naar 38. Als 4de man zagen we Mathias Van Herreweghe. Mathias kennen we als een doorzetter en overschreed moedig als 70ste de meet. (75)

Proficiat aan alle deelnemers!!!
MARNIX BRUGGEMAN

Een gedachte over “BK veldlopen te Wachtebeke van cadet tot junior”

Reacties zijn gesloten.