Onze eigen Kerstcross Ertvelde: verslag vanaf cadet

Foto’s Pascal De Pauw

Een gezellige drukte op en rond de Hoge Wal tijdens onze 71° Kerstveldloop. Met meer dan 900 aankomsten, inclusief de volksloop, mogen we niet klagen. Opvallend is het feit dat de omloop ondanks regen en ontij nog goed beloopbaar was. De tijd dat de mama’s halsbrekende toeren uithaalden om van grote teen naar grote teen te springen, terwijl ze wanhopig probeerden hun dure laarzen aan hun welgevormde kuiten en voeten te houden in de zuigende modder, lijkt definitief voorbij. Een dartel modderballet wordt ons dus onthouden. Maar dat is het heden, modder behoort tot het verleden….

In de reeks cadetten dames mochten we toch zes meisjes begroeten die het aandurfden de zware heuvels van de Hoge Wal te temmen. Sien DE BEULE kroonde zich als de leading lady van de cadetten door knap 22° te eindigen. Laure DEVLAMINCK deed absoluut niet veel onder door de 24° plaats op te eis)en. Verder vinden we Margaux TEMMERMAN op de 28° plaats en Flore DE WISPELAERE werd 30°. Iets verder vinden we dan Jelke DE PAPE op de 38° stek en Louise LIPPENS sloot de blauwgele inbreng af op een 40° plaats. (43)

Bij de jongens cadetten mochten we ook supporteren voor vijf blauwgelen. Daarvan deed Daan BOSTYN het met een veertiende plaats het best. Sterk gelopen Daan. Niels VAN LANDEGHEM werd mooi 25° en Joren DE WISPELAERE vocht zich naar een 31° plaats. Nog net binnen de top 40, namelijk op de 38° plaats zagen we Kilian MOENS binnenlopen. Quinten WEST sloot de rij op een verdienstelijke 43° plaats. (48)

Ook bij de scholieren meisjes mochten we uitkijken hoe onze blauwgele gazelles het er van af brachten. Morgane VAN HEIRSEELE bracht het tot een 14° plaats. Die heeft dus duidelijk talent in de benen. Emma LIPPENS hield het kranig vol tot het einde en een 21° plaats was haar deel.

In de korte veldloop voor mannen mochten we de Europese kampioen veldlopen van vorig jaar aanschouwen. Je diende echter tamelijk snel te zijn want KIMELI stoof er in een rotvaart vandoor. Vraag het maar aan onze Brecht DE MEULENARE die ondanks een niet onaardige 15° plaats één minuut moest toegeven. Een paar seconden na Brecht liep Martijn BAETE binnen, talent heeft hij genoeg in de benen. Misschien komt ooit nog de goesting terug om er voluit voor te gaan. Martijn werd 17°. De volgende die we over de eindmeet zagen komen was Thomas WYTINCK Ook voor hem was het de eerste veldloop van het seizoen, hopelijk zien we hem nog meerdere keren terug. Voor Thomas werd het een 25° plaats. Lennert VERDEGEM werd mooi 28°, die heeft ook al een lange weg afgelegd. Ruben GOETHALS werd 33° en Karl SEYNAEVE, die we de woensdag voor de wedstrijd nog snipverkouden in de kleedkamer zagen staan, 39° (42)

In de reeks scholieren jongens mochten we ons opwarmen aan een knappe 14° plaats van Brecht NEYT. Fiebe HUTSEBAUT bewees met zijn 17° plaats terug op de goede weg te zijn. En Thimon VAN HERREWEGE deed het met een 21° plaats ook lang niet slecht. Niels VAN BOSSCHE werd 26° en jeugdtrainer Wout LAGAEYSSE werd 28°, wat net een plaatsje voor Thibaut TEMMERMAN was. (30)

Veertien juniores dames aan de start en daarbij toch mooi twee Riemse dames. Trainster Lies CAUWELS werd daarvan 11° en Fiebe AERS werd 14°. Proficiat voor jullie moed juffrouwen.

Een legertje masters dames aan de start, gedrild als ze zijn door trainer Koen en Marnix. Eentje stak er wel boven uit en dat was Petra BRUGGEMAN. Nadat ze notabene zelf haar bloedende rechterhand had dichtgenaaid, na een val bij het iets te enthousiast supporteren voor dochterlief, liep ze toch nog fluks naar een bewonderenswaardige tweede plaats. Proficiat. Ook Nadia DE RIJCKE weet van geen opgeven, ondanks een slepende kwetsuur in de rug, wist ze een mooie 7° plaats uit de brand te slepen. En wat dan gezegd van onze ex-olympische triatlete Mieke SUYS die een schitterende 8° plaats wist te behalen op bijna 50 jarige leeftijd. Ook Elke DE VREESE bewees op dit “bochtige” parcours met een 12° plaats dat ze stilaan haar draai begint te vinden in het damespeloton. Op de 15° plaats zagen we Marijke VAN BOSSCHE finishen na een goede wedstrijd, ze bleef daarmee net Joke DE VREESE voor die net als zus Elke steeds beter wordt . Yelva LEUNE werd 17° en bevestigt daarmee haar spectaculaire vooruitgang dit jaar. Linda ANDRIES werd 22° en heeft het mentaal een beetje moeilijk omdat het wat minder lijkt te vlotten. Op de 23° plaats noteren we Leen VERNIERS. Nel EVERAERT, Stephanie DE RIJCKE en Joke DE VOS maakten er een wedstrijd in de wedstrijd van en werden respectievelijk 28°,29°,en 30°. Hilde VAN HECKE ten slotte streed zoals altijd met volle overgave en dat was goed voor een 33° plaats. (35)

Niet minder dan 40 dames seniores aan de aankomst. Dat is ooit wel minder geweest en dan dienden we jammer genoeg nog de opgave te noteren van Annelies VAN HOECKE die, ziekjes en met een kwetsuur, haar kansen niet naar behoren kon verdedigen. Beste Riemse werd hier zoals verwacht Jolien VAN HOOREBEKE op een 14° plaats. Een Jolien in topvorm moet wel iets dichter kunnen eindigen vermoed ik. Misschien zien we de beste Jolien op de kampioenschappen. Tamara VAN VOOREN werd 20° in een hoopgevende wedstrijd na een slepend achillespeeskwetsuur. Vechter Linda HERMANS vinden we terug op een 25° plaats en een sterk verbeterde Lien LANGERAERT werd 28°. Sarina BALCAEN ten slotte werd 37° maar kan door een slepend kwetsuur heel wat verzachtende omstandigheden inroepen.

Bij de juniores mannen eindigde Evert VERDEGEM net een plaatsje te ver om op het podium te kunnen plaats nemen. Toch flinke wedstrijd als eerstejaars hoor. Een altijd gemotiveerde Mathias VAN HERREWEGHE eindigde 13° (13)

Bij onze masters heren mochten we in de handen klappen voor de ferm verdiende zilveren medaille van Xavier RONDAS. In een snelle laatste ronde kon hij de tweede podiumplaats definitief naar zich toe halen. Onze tweede man werd, misschien niet helemaal verwacht maar daarom niet minder verdiend , David MOENS hij werd 21° en dat was één plaatsje beter dan Lieven Van BOSSCHE die dus 22° werd. Oude krijger Marc MECHELINCK kwam ondanks zijn leeftijd nog tot een mooie 25° plek, onverslijtbaar die Marc. Paul ENGELS, vermoedelijk met iets minder trainingskilometers in de benen dan vroeger, liep naar een 27° stek. Freddy VAN LANDEGHEM haalde de 32° plaats binnen. Edmond HELSKENS trok ook nog eens de veldloopspikes aan en vocht een duel uit met Noël VAN HERREWEGHE . Ze werden respectievelijk 62° en 63°. Luc HAES repte zich naar een 67° plaats en liet daarmee nog heel wat concurrenten achter zich. (88)

Twee Riemenaren onder de 34 aangekomen seniores. Cedric PIESSENS was daarvan de beste op een 28° plaats en Ruud NAUDTS werd 32°. Toch een proficiat voor beiden om de moed die ze ten toon spreidden om de lange cross mee te pikken.

Uiteindelijk tekenden 57 verschillende clubs present op onze veldloop en dat is een hele reeks. Volgende cross bij onze buren van AC MEETJESLAND in MALDEGEM.