Veldloop OUDENAARDE

Enige nostalgie is me nooit vreemd wanneer we de cross in Oudenaarde bezoeken. Het is ook één van de oudste veldlopen in ons land. Vroeger liepen we door de beemden naast de Schelde, nu zijn die beemden volgebouwd met een indrukwekkende sportinfrastructuur. Maar laat ons naar de wedstrijden zelf kijken.

We konden ons opwarmen bij de cadetten dames. We wisten reeds dat Lisa VAN BOSSCHE aan een heel goed seizoen bezig is onder leiding van Xavier Rondas. En inderdaad vanaf het startschot bewoog ze zich vooraan in de kopgroep. Wanneer de atlete van RC Gent ten aanval trok probeerde Lisa de kloof nog te dichten. Tevergeefs echter, ze werd nog voorbij gelopen door een atlete van Oudenaarde maar kon zich toch vlot handhaven op de derde podiumplaats. Proficiat Lisa, niet vergeten dat ze ook maar eerstejaars cadet is. Midden in het pak zagen we Flore DE WISPELAERE vechten voor wat ze waard was en dat werd uiteindelijk een toch wel degelijke 14° plaats. Op een 18° plaats eindigde een moe gestreden Dina DE SAEDELEER en dat is al een verdienste op zich.(23)

In de reeks jongens cadetten zagen we een ware demonstratie van Daan BOSTYN. Hij won als het ware met de vingers in de neusgaten en liep de concurrentie los waar en wanneer hij het wilde. Daan is vrij groot voor zijn leeftijd en dat is natuurlijk een voordeel. Dat hij veel talent heeft staat buiten kijf. Goed luisteren naar de trainer Daan en niet bezondigen aan te veel wedstrijden. Een mooie prestatie zagen we ook van Liam DE SMET, met een mooie 15° plaats viel hij zeker niet uit de toon. Robbe DE JONGHE en Ferre DANSCHUTTER ontliepen mekaar niet veel en werden respectievelijk 40° en 41° Volhouden jongens en jullie schuiven zeker nog een aantal plaatsen naar voor. (51)

Joren DE WISPELAERE zagen we bij de scholieren even de bende op sleeptouw nemen. Toen de wedstrijd ontplofte kon hij zich goed staande houden op een meer dan verdienstelijke 9° plaats. Niels VAN BOSSCHE liep een energieke wedstrijd en naar mijn gevoel ook een sterke wedstrijd. Hij werd uiteindelijk 13°. Thimon VAN HERREWEGE lijkt me meer een pistier maar de crossen zullen hem alleen maar ten goede komen op de piste. Thimon werd 21° (23)

Papa Noël VAN HERREWEGE werd dan weer 41° in de korte cross. Voorwaar een prestatie als je weet dat de meeste van zijn tegenstanders gemiddeld meer dan 20 jaar jonger waren (42).

Het viel op dat er heel wat seniores dames aan de start stonden. Uiteindelijk zouden er 33 de eindstreep halen. Opvallend meer dan in de lange cross mannen . En in de wedstrijd zagen we Katrijn VANDE RIVIERE attent mee vooraan mee schuiven. De wedstrijd kende een wisselend verloop, op een bepaald moment liep Katrijn vierde en in de laatste ronde was ze plots opgerukt naar de tweede plaats. Finaal verloor ze die plaats nog in de eindspurt maar ze mag toch terug kijken op een goede wedstrijd en een bronzen podiumplaats. Ook Sarina BALCAEN liep een goede koers. Dit keer nam ze, op aanraden van trainer Marnix, een rustige start en dat zorgde er voor dat ze in de finale van de wedstrijd nog heel wat atletes kon remonteren. Ze werd uiteindelijk 16°

Yelva LEUNE was de enige master, die zich na het feest op zaterdag, fit genoeg voelde om de spikes aan te trekken. Yelva liep een goede koers en dat resulteerde in een gedegen 7° plaats. (13)

Brecht NEYT kwam bij de juniores voor het eerst aan de start van een veldloop. Hij moet dus nog wat leergeld betalen, maar dat komt wel goed eens hij het wedstrijdritme onder de knie heeft. Brecht werd 11° (11)

Bij de jonge masters werd David MOENS onze beste man. Na een voortreffelijke wedstrijd werd hij 20° Na de wedstrijd klaagde hij echter over pijn in de kuit. Lieven VAN BOSSCHE werd 25° en dit in een groep van 50 atleten.

In de reeks 50+ diende Marc MECHELINCK alles uit de kast te halen om een derde podiumplaats in de wacht te slepen. In deze voor hem misschien iets te korte wedstrijd sloeg zijn diesel slechts in de laatste ronde aan om hem alsnog op het podium te brengen. Ook Eric CLAUS is er nog steeds bij en zijn inzet bracht hem naar een 21° plaats. Proficiat Eric. Ronald DESCAMPS werd 27° en ik vermoed dat hij daar tevreden mee was.( 31)

In de lange cross konden we slechts één Riemenaar aan de start brengen. Het was Ruud NAUDTS die de eer van Rieme hoog hield met een verdienstelijke 14° plaats. In de toekomst hopen we toch nog wat jong Riems geweld aan de start te zien. (20)

Nu we in december aangeland zijn kijken we stilaan uit naar onze Kerstveldloop op de Hoge Wal. Hopelijk vinden alle Riemenaren de weg naar daar en kunnen we voltallig onze kleuren verdedigen. Met 31 deelnemers in Oudenaarde kunnen we slechts van een matige bezetting spreken. Ons feest op zaterdag was echter een geldig excuus……..