Veldloop AS Rieme – verslag pupillen en miniemen

90 jeugdatleetjes waaronder 26 pupillen en 28 miniemen vertegenwoordigden zondag op eigen terrein onze clubkleuren. Ze deden dit met klasse, streden voor elk plaatsje! 3 keer mochten we naar het podium, 2 keer ook werd het een vierde stek.

Onze 1e jaar pupillen meisjes stonden met z’n 45, waaronder liefst 11 (!!!) clubgenotes aan de start! Janne Vergote zette een puike prestatie neer met een 6e stek. 4 meisjes pakten nog een mooie plaats bij de top 20 : Alessandra Vermote-14, Cato Marlier-16, Gien Haegeman-17 en Marthe De Pauw-18. 5 op een rij werd het hier voor Joline Traest-31, Lilly Geirnaert-32, Janne Vermeulen-33, Arlieke Welvaert-34 en Flore De Rijcke -35. Sterk gelopen, jongedames! Ook Maud Decleir liep onze RIEM-kleuren in de kijker met haar 45e stek. Mooi! Even later stormden 41 tweedejaars pupillen het veld in. We tellen 4 geel-blauwen. Lenie Wauters-18 wist zich bij de top 20 te plaatsen. Fran Van Bouchaute-31 kon tevreden zijn met haar prestatie en ook Lore Geerinckx-34e en Chloë Neijt-41e liepen hun wedstrijd goed uit.

Met z’n 52 – met 6 Riemse Vikings – werden onze eerstejaars pupillen jongens op gang geschoten. Het ging er snel aan toe. Lars Van Der Leene had zijn zinnen gezet op deze wedstrijd. Van in het begin mooi voorin streed hij voor de zege! En wie kwam er als eerste de laatste rechte lijn ingelopen? Lars! Trots mocht hij het goud om de hals. Een volgende RIEM-atleet meldde zich al als 6e : Samuel Alilka. Sterk! Loek Schuermans-25e plaatste zich knap in de eerste helft van het deelnemersveld. Andreas Palm-37e, Briek De Baere-40e en Maurice Weignein-50e liepen hun wedstrijd aan een mooi tempo en genoten van de vele supporters. Bij de volgende wedstrijd was het alweer raak! Van de 46 tweedejaars jongens wist Louis Van Daele zich te onderscheiden met een 2e stek! Zo verzamelde hij dit seizoen al heel wat medailles. Miro De Smet klasseerde zich knap als 14e! We mochten verder nog supporteren voor Jarre Verstraete-28e, Isayah Diop-41e en Yoni Moureau-43e die allen tevreden mochten terugblikken op hun wedstrijd.

Podiumplaats nummer 3 kwam er bij de miniemen meisjes die met 42, waaronder 7 RIEM-atletes, een afstand van 1910 moesten afleggen (of 2 rondjes). Louisa De Kesel moest slechts 1 atlete voor zich dulden en mocht na een erg geslaagde wedstrijd het zilver om de hals. Flore Vergote nam geen blitsstart maar bouwde haar wedstrijd goed op en kwam zo uit op een 14e stek, 2 plaatsjes voor de alweer sterk lopende Lore Van De Velde-16e. Met Britte Muylaert-25e, Flore Sermijn-31e, Linde Lippens-32e en Mette De Beule-42e was ook hier een sterk RIEM-peleton aanwezig. Bij de tweedejaars met 8 geel-blauwen, mochten we ei zo na alweer een podiumplaats noteren. Alyssa Potie schuwt nooit het initiatief en liep gedurende een groot deel van de wedstrijd aan de leiding. Enkel op het einde moest ze -nipt- de duimen leggen voor een podiumplaats. Als 4e liep ze wel haar beste wedstrijd van het seizoen. Femke Haes liet ook al een sterke indruk met haar 11e stek. Volgende clubatlete werden Jana Van Der Leene-18e, Ilona Potie-22e, Hasse Heynssens-25e, Kiara Moens-30e, Bauke Verstraete-33e en Saar Van Bouchaute-35e. Goed gelopen, jongedames!

Alweer een grote groep eerstejaars jongens -45 atleten- streden voor de beste plaatsen. Hierbij klasseerde Helder De Baere-12e zich als 1e RIEM-atleet, op de voet gevolgd door Ruben Fouache-15e. Milan Hebberecht-27e, Arend Schuermans-28e en Owen Vandenbroucke eindigden in elkaars buurt. Ook Mathis Devlamynck-39e, Jenne Verhasselt-44e en Ryan Van Gelder hadden geen problemen met de langere afstand. Bij onze laatste jeugdreeks stonden 5 Riemse Vikings aan de start, klaar om voor een mooie plaats te strijden. Xander Sesselle ging goed van start en handhaafde zich mooi voorin, wat een puike 4e plaats opleverde! De volgende atleten die we over de eindmeet zagen spurten waren Lowie Wauters-12e en Tibo Welvaert-13e. Sterk jongens! Even verderop werd Xylian Meyvaert mooi 17e. Mathis De Jaeger sloot af met een goede 30e stek!

Een gedachte over “Veldloop AS Rieme – verslag pupillen en miniemen”

Reacties zijn gesloten.