Flanders Cup Merksem

Vijf atleten trokken vorige week zaterdag naar de Flanders Cup van Merksem. Het weer speelde helaas spelbreker van dienst en vooral in het naprogramma regende het bijwijlen hard.

Katrijn Vander Riviere had geluk. Zij mocht in het hoofdprogramma aantreden. In de A-reeks van de 1500m vond ze de gepaste tegenstand om opnieuw een seizoensbeste van 4.35.18 neer te zetten. 

Joachim Bafort kreeg bakken water en wind over zich heen maar liep toch een verdienstelijke wedstrijd. Na een snelle doorkomst aan de 200m remde hij iets te veel af waardoor hij in de tweede ronde nog flink gas moest geven om net onder de 1.57 te duiken. 1.56.82 was in deze omstandigheden zeker goed te noemen.

In de 1500m zaten Daan Bostyn, Kilian Moens en Niels Van Landeghem in dezelfde reeks.  Helaas liep Niels tijdens de versnellingen een contractuur aan de bil op waardoor hij niet meer kon starten. Grote ontgoocheling maar meteen maakte hij zich ook sterk dat hij dat dit seizoen nog recht zou zetten. Daan startte wel. En dat zullen we geweten hebben want hij maalde de eerste 400m in 68sec af. Veel te snel natuurlijk en dat brak hem zuur op. Hij kon niets anders dan het tempo te laten zakken. Daan is echter wel een vechter en de laatste ronde vond hij zijn snelle benen terug. Jammer genoeg was het dan wel al te laat om de meubels te redden en de beoogde duik onder de 4.30 te realiseren. Als troostprijs liep hij wel nog een mini-PR van 4.30.93. Kilian startte ook ietsje te snel en ook hij moest gas terugnemen. Maar stilvallen zat er niet en in de gegeven weersomstandigheden was zijn tijd van 4.48.10 zeker degelijk.