Veldloop te Zwijnaarde – Jeugd

De hemelsluizen werden geopend en de spotzakken gevuld.  Twijfelen tussen lange broek, korte broek… lange mouwen of T-shirt…. Maar daar kwam de zon piepen, de wind ging wat liggen en de outfit werd wat aangepast.  We waren er helemaal klaar voor en zetten koers richting Zwijnaarde. Daar werd tijdens de 93ste editie van “de Schaal De Booser “ het startschot gegeven van een nieuw veldcross seizoen.

Geen tentje van AS Rieme deze keer maar toch heel wat blauw/gele Vikings te bespeuren. Ondertussen was de zon volop van de partij en we hadden er zin in!
Het parcours was in vergelijking met vorige edities wat gewijzigd dus toch wel handig om dat eerst even te gaan verkennen.  Wie had gehoopt op een modderig parcours was er aan voor de moeite.  Slechts enkele plassen te bespeuren en een kleine modderstrook bij het afgaan van de berg die dan ook onmiddellijk werd uitgetest door de liefhebbers van vettige crossen. 

Voor de supporters wel een leuke cross omdat je alles mooi kan volgen van begin tot einde zonder zelf veel te moeten verlopen.

Klokslag 12uur weerklonk het startschot voor de allerkleinsten, de kangoeroes.  Zij liepen hun wedstrijd van 600m .  Proficiat aan alle dappere atleetjes!

Dan was het de beurt aan de Benjamin meisjes geboortejaar 2012. Met 29 stonden ze te trappelen om aan hun wedstrijd te kunnen beginnen over een afstand van 900m waaronder ook Elise en Amber.  Ze gaven het beste van zichzelf en werden dan ook beloond met een mooi resultaat.  Elise van Parys behaalde een schitterende 7de plaats en Amber Baetens kwam even later over de finish en mag terecht fier zijn op haar 12deplaats.  Super gedaan meisjes!

De tweedejaars Benjamin meisjes hadden dezelfde afstand te overbruggen.  24 atletes aan de start en de enige Riemse dame Maud De Pauw deed het fantastisch.  Ze snelde als 5de over de eindstreep.  Wat een schitterend begin van het veldcross seizoen Maud!

Na de dames was het de beurt aan de eerstejaars Benjamin jongens.  Met ook daar  twee dappere Vikings aan de start .  August De Reu liep een prachtige wedstrijd en kon na een spannende strijd zijn plekje op het podium verzekeren.  Hij werd heel knap 3de!  Sep Degrande liep ook een heel mooie wedstrijd en kwam als 33ste over de meet en liet nog 7 atleten achter zich.  Proficiat August en Sep!

Bij de Benjamin jongens geboortejaar 2011 zagen we drie stoere Vikings tussen de 43 lopers staan.  Het werd een mooie strijd en onze jongens gaven het beste van zichzelf met mooie resultaten.  Cyriel Vanhee werd knap 26ste en even later kwam Neo Verleure als 29ste over de meet.  Daan Raes veroverde de 37ste plaats.  Goede wedstrijd gelopen jongens!

Over naar de Pupillen meisjes en bij deze werd de afstand ook ietsje langer.  Zij kregen er een extra lusje bij goed voor 1100m.

Bij het geboortejaar 2010 zagen we 3 Riemse dames in de startbox. Helena, Febe en Famke hadden er zin in.  Helena Keymolen schoot als een pijl uit een boog en liep meteen vooraan.  Ze werd dan ook knap 7deFebe Degrande  liep ook een mooie wedstrijd en kwam als 22ste over de eindstreep.  Famke Verhamme liep een knappe wedstrijd en behaalde een mooie 35ste plaats.  Sterk gedaan dames! (36 pupillen aan de start).

Dan was het de beurt aan de oudste Pupillen dames.  Met 4 stonden ze aan de start in een groep van 29 atletes. Janne Vergote  nam een mooie start en schoof beetje bij beetje op naar de eerste plaats en kon haar voorsprong nog vergroten op het einde.  Wat een knappe wedstrijd en proficiat met je eerste plek Janne!  Ook Alessandra  Vermote liep van in het begin mooi vooraan en werd heel knap 7de.  Even later snelde Marthe De Pauw over de meet  met een mooie 13de plaats als beloning. Arlieke  welvaert had stiekem gehoopt op meer modder en deed dan ook haar uiterste best om elke plas en iedere plek modder die er op het parcours te bespeuren waren  mee te pikken.  Resultaat: natte voeten, plezier gehad  en na het leveren van een heuse eindspurt een mooie 28ste plaats waarbij ze nog 1 atlete achter zich liet.  Super gedaan dames!!

Bij de eerstejaars Pupillen heren hadden we 4 dappere Vikings aan de start in het grootste deelnemersveld van alle jeugdwedstrijden, maar liefst 52.  Aaron Van Den Berghe liep een knappe wedstrijd en kwam als 21ste over de meet.  Niet veel later zagen we Thor Van Acker  als 26ste  de eindstreep overgaan.  Rune Mathieu behaalde een mooie 32ste plaats en even later snelde ook Lowie De Boever over de meet en werd knap 37ste .  Puike wedstrijd heren!

Geen Riemse atleten bij de tweedejaars pupillen.
Dan gaan we over naar de oudste groep namelijk de Miniemen.  Bij de Miniemen dames geboortejaar 2008 hadden we ook geen Riemse deelnemers.

De tweedejaars Miniemen dames daarentegen waren heel goed vertegenwoordigd.  Maar liefst 4 dames met onze blauw/gele kleuren aan de start tussen de 29 atletes.  Voor hen ook meteen de grootste afstand bij de jeugd, namelijk 1800m.  Flore Vergote liep mooi voorin en kon haar plaats in de top 10 knap verzilveren met een 9de stek.  Britte Muylaert liep een heel sterke wedstrijd en kwam als 16de over de meet. Op de voet gevolgd door Lore Van De Velde, knap 17de en Amber Raes die een mooie 18de  plek wist te veroveren.  Er werd hier een zware strijd geleverd met knappe resultaten als gevolg dames. Proficiat!

Bij de jongste Miniemen heren hadden we slechts 1 Riemse deelnemer aan de start.  Miro De Smet liep een heel knappe wedstrijd en werd daarvoor beloond met een mooie 6de plaats op maar liefst 37 atleten.  Super gedaan Miro!

We hadden geen Riemse atleten bij de tweedejaars Miniemen.

Nogmaals dikke proficiat aan alle atleten die alweer het beste van zichzelf gaven. Jullie deden het allen één voor één SUPER!

Dan werd het tijd voor de oudere atleten en ik kan alvast verklappen dat ook hier heel wat Riemse atleten naar Zwijnaarde waren afgezakt en dat hier heel wat knappe resultaten en podiumplaatsen werden genoteerd.

PROFICIAT IEDEREEN!

Bij deze wil ik ook nog een oproep doen aan de vele supporters die onze Riemse atletes elke wedstrijd vergezellen. “De Vlotte pen” is enkele jaren geleden in het leven geroepen maar vorig jaar een stille dood gestorven.  Om onze jeugdtrainers wat te ontlasten van het wekelijkse verslag,  doen we een oproep naar al wie het ziet zitten om eens een verslagje te schrijven van een cross.  Dus wie het ziet zitten om iets te schrijven van de cross in Aalter volgende week, laat het gerust weten.

Verslaggever van dienst,
Marijke Van Bossche