Cross Zwijnaarde – vanaf Cadet

Elk jaar trekken we graag naar onze vrienden van KAAG. Ook dit jaar waren we met een groot aantal atleten te gast op hun veldloop in Zwijnaarde.

Bij de cadetten meisjes namen liefst zeven Riemse vikings deel. Lisa Van Bossche werd vorig jaar derde en deed dat dit jaar gewoon weer over. Een sterke wedstrijd zagen we ook van Julie Ornelis die lang meeging met de koplopers en uiteindelijk 4e werd. Lise Mussely had ook nog een eindsprintje in huis en dat leverde haar een 6e plaats op. Alyssa Potie is eerstejaars maar wist toch al meteen een 9e plaats te veroveren. Zus Ilona werd 13e en dat was net voor Jana Van Der Leene die ze in de sprint net voorbleef. Dina De Saedeleer startte rustig maar haalde uiteindelijk nog drie meisjes in. Ze werd 20e. (23)

Ook de cadetten jongens waren goed vertegenwoordigd. Liam De Smet was onze eerste man op een 7e plaats. Xander Seselle liep een goede wedstrijd als eerstejaars. Hij werd 11e. Niels De Pauw heeft duidelijk een stapje voorwaarts gezet en kon als 15e net in de eerste helft eindigen. Tibo Welvaert had nog een sprintje in huis en verwees daar Victor De Poorter naar de 19e plaats. (31)

Bij de scholieren heren zagen we Kilian Moens starten aan een rotvaart. Even vreesden we dat hij zich vergaloppeerd had maar hij hield warempel vol. Tot in de laatste ronde streed hij mee voor het podium. Als eerstejaars stond hij bij zijn debuut bij de scholieren dus al meteen als derde op het podium. Sterk! (15)

Bij de dames voorspelde Marnix Bruggeman vier atleten van AS Rieme in de top 10. En hij kreeg gelijk want Katrijn Vande Riviere pakte onbedreigd de zege. Jolien Van Hoorebeke bouwde haar wedstrijd goed op en finishte als tweede. Tamara Van Vooren kwam ook pas goed onder stoom na een halve wedstrijd en stoomde door naar plaats drie. Sarina Balcaen liep als negende over de streep. (16)

Petra Bruggeman is ook een vaste waarde op het podium. Ditmaal mocht ze een zilveren medaille in ontvangst nemen. Naar goede gewoonte waren er veel masters vrouwen van Rieme aanwezig. Zeven in totaal met Joke De Vreese als 5e, Carine Van Hulle als 9e, Mieke Suys als 10e, Yelva Leune als 11e, Christine De Roose als 14e en Lore De Roo als 15e. (20)

Xavier Rondas zat meteen vooraan in de wedstrijd en zag zijn vele kopwerk met een overwinning beloond. Eric Claus was onze tweede master. Hij was tevreden met zijn 24e plaats. (31)

Tot slot was er ook nog een korte cross bij de heren. Daarin werd Matthias Van Herreweghe onze eerste vertegenwoordiger op een 12e plaats. Junior Thibaut Temmerman liep zijn eerste korte cross ooit. Dat leverde hem een 14e plek op. Kevin Neyt sloot als 16e de rangen.