BK Indoor Junioren en Beloften

Zaterdag 29 februari stond in het teken van de Belgische Kampioenschappen Indoor maar die gingen niet zoals gewoonlijk door in Gent maar wel in de nieuwe indoorpiste te Louvain La Neuve. Dus was het voor onze atleten een beetje verder rijden dan normaal. Met het afvallen van de 800m en 1500m waren er 3 i.p.v. 4 atleten van A.S.Rieme present voor hun (laatste) indoorwedstrijd dit seizoen. Hierbij geef ik graag de geleverde prestaties van deze atleten die toevallig allemaal Junioren waren.

Thomas Van Herreweghe
Thomas was de enige atleet die geselecteerd was voor 2 nummer, namelijk de 60m en de 200m.
Maar omdat deze redelijk ver uiteen lagen werd het voor Thomas en trainer een lange maar mooie dag.
Thomas had de dagen voordien nog goed ziek geweest maar eenmaal op de piste zag je daar niks van. Hij liep zijn reeks van de 60m zoals we altijd al van hem zagen. Hij kwam over de finish met een tijd van 7.34, wetende dat zijn record 7.33 is, dus bij deze proficiat Thomas. Deze tijd was wel niet genoeg voor de finale dus moesten we nog 6 uur wachten voor de 200m. Maar we hebben die tijd goed benut.
Toen het dan eigenlijk tijd was om aan de 200m te beginnen zag je aan Thomas dat hij er zin in had.
Hij startte in de buitenbaan en ging als een pijl uit een boog.
Na 150m voelde hij een kramp in zijn kuit zei hij maar hij is blijven verder lopen en kwam over de finish in een tijd van 23.13: en dat is een verbetering van zijn record dat 23.15 bedroeg.
Dus bij deze proficiat met een mooie afsluiter en nu genieten van de rust en alvast veel succes in het zomerseizoen met zijn 7.34 op de 60m haalde hij een 14de plaats en met zijn 23.13 haalde hij een 9de plaats.

Maar gelukkig hadden we tussen die 2 nummers ook nog 2 andere Riemse atletes die zich hadden geselecteerd voor het kampioenschap en dit beiden op hetzelfde nummer: de 400m.

Met name Lisa De Bock en Leonie Thaets waren de atleten die de kleuren van onze club gingen verdedigen.
En om het mooi te maken zaten ze nog eens in dezelfde reeks ook.
Leonie in baan 5 en Lisa in baan 6.
Leonie die vorige week nog een seizoensbeste had gelopen op de 400m en zich door er hard voor te werken wist te plaatsen voor dit kampioenschap, was van plan om ook nu het beste van zichzelf te geven. Ook Lisa zag er geconcentreerd uit en klaar om te knallen.
Ze maakten er een mooi wedstrijd van waarvan Lisa de race domineerde en met Leonie in haar zoog kwamen ze als 1 en 2 over de finish.
Lisa in een tijd van 62.08 en Leonie in een tijd van 64.52: terug een seizoensbeste.
Lisa behaalde met die tijd de 10de plaats en Leonie de17de plaats.
Proficiat aan beide dames en ook voor jullie veel succes in het komende zomerseizoen

En zo kwam er een einde aan een mooi kampioenschap en met atleten die met opgeheven hoofd mogen uitkijken naar de toekomst.
Ik wil hen dan ook allemaal bedanken voor hun inzet en geleverde prestaties en hopelijk doen jullie in de zomer nog beter.

Ook mijn dank aan Marleen ( oma van Lisa), Ann Willekens (mama Leonie) en Bart en Chantal ( ouders van Thomas) om aanwezig te zijn en te supporteren, want ook dit heeft een atleet nodig.
Zo het indoorseizoen zit er bijna op, en kijk ik al volop uit naar de zomer.

Met vriendelijke en sportieve groeten,
Glenn Coene
Sprint/400m trainer A.S.Rieme