BK Veldlopen – voorwedstrijden jeugd – 1/03

Op 1 maart, 1 week later dan voorzien, stond de laatste veldloop van het seizoen op het programma. We trokken daarvoor naar Brussel. 11 jeugdatleten namen er deel aan het voorprogramma van het BK veldlopen.

 

Janne Vergote startte bij de tweedejaars pupillen. Na de lange startstrook passeerde ze ongeveer als 15e, een positie die ze mooi kan vasthouden. Op zo’n 300m van de meet zette Janne haar eindspurt in. Zo kwam ze al als 6e over de meet! Sterk!

In de zelfde reeks liep ook Cato Marlier een verdienstelijke wedstrijd. Met een 41e stek slaagde ze er in om nog vele meisjes achter zich te houden!

Bij de eerstejaars pupillen jongens mochten we supporteren voor 3 clubmakkers. Eerste Riem-atleet werd Charles Van Daele. Van de 83 deelnemers eindigde hij puik als 14e!

Thor Van Acker heeft er een puik winterseizoen opzitten. Zoals steeds verdedigde hij met veel inzet onze clubkleuren, wat hem dit keer een mooie 49e stek opleverde.

Als 61e zagen we Rune Mathieu over de meet lopen. Ook hij liep een succesvol crossseizoen en was een trouwe deelnemer aan de veldlopen.

 

Dan was het uitkijken naar de wedstrijd bij de tweedejaars pupillen. Lars Van der Leene won al heel wat wedstrijden deze winter en wou maar wat graag op het hoogste podiumtrapje staan. Hij startte snel en nam meteen de leiding. Die stond hij niet meer af en zo liep hij als eerste op 81 deelnemers voorbij de finish. Sterk!

Ook eerstejaars minieme Inès De Windt heeft de smaak van de wedstrijden duidelijk te pakken! Als veelzijdige atlete brak ze onlangs nog het clubrecord verspringen. Ook in het veldlopen presteerde ze sterk met dit keer een 17e plaats op 76 atletes.

Ik miste nog geen enkel BK‘, klonk het bij tweedejaars Lore Van De Velde. Op dit zware parcours was er voor haar een 57e plaats weggelegd.

Ook eerstejaars miniem Louis Van Daele stond met ambitie aan de startlijn, na een mooie winter met tal van overwinningen. Hij vertrok mee voorin en leek op een 8e plaats af te stevenen. In de laatste rechte lijn moest hij nog enkele atleten laten gaan, waardoor hij 12e werd! Toch sterk op een totaal van 82 deelnemers!

Miro De Smet raakte in de start wat ingesloten maar herstelde zich snel. Als 26e liep hij door de finish! Knap!

Ook Jarre Verstraete mag terugblokken op een mooi seizoen waarin hij een opmerklijke vooruitgang boekte. Als 58e zat zijn wedstrijd er op.

Een gedachte over “BK Veldlopen – voorwedstrijden jeugd – 1/03”

  1. Ik vind dat heel mooi, de foto’s met daarnaast een korte bespreking.

Reacties zijn gesloten.