BK Veldlopen: Katrijn pakt prachtig brons in de lange cross

Een hoogdag in de Riemse geschiedenis. Een atlete van onze club is erin geslaagd om op het podium te staan van de lange cross. Dat had niemand verwacht! De supporters wisten dan ook niet waar ze het hadden toen ze Katrijn Vande Riviere als derde over de streep zagen lopen.

We beginnen echter bij de korte cross. Daarin zagen we twee Riemse deelnemers. Jolien Van Hoorebeke was blij dat ze nog net in de top 20 kon eindigen. Ze werd 18e en was daar tevreden mee. Petra Bruggeman liep als master ook goed mee met de vaak jongere meisjes. Ze behaalde een 26e plaats. (67)

Bij de heren waren er vijf Riemenaren die voor de korte cross kozen. Brecht De Meulenaere was begin februari betrokken bij aan auto-ongeval en brak daarbij zijn pols. Hij kon ook een tweetal weken niet trainen. Gewoon voor het plezier en zonder verwachtingen nam hij de start. Zijn 85e plaats is in dat opzicht dus zeker niet slecht. Brecht Neyt was blij dat hij zo dicht kon eindigen bij zijn voornaamgenoot. Hij werd 89e. Bavo Laureyns genoot van zijn wedstrijd en toonde zich tevreden met zijn 116e plaats. Mathias Van Herreweghe weerde zich kranig en liep als 119e binnen. Kevin Neyt deed ook zijn uiterste best en dat was goed voor plek 151. (159)

De apotheose volgde echter in de lange cross. Katrijn was goed gestart maar nam daarna even gas terug om rond de zesde plaats de eerste ronde door te komen. Even temporiseren want het parcours lag er heel zwaar bij door de vele modder. Ze bleef echter steeds de kopgroep in het oog houden en ze zag dat een paar meisjes het moeilijk kregen. Zo raapte ze eerst Lisa Rooms op en vervolgens ook Eline Dalemans. Zo raakte ze op plaats vier verzeild. Geen podium dus maar al een stuk boven de verwachtingen want top acht was het doel. Toen vooraan Hanne Verbruggen het lastig kreeg kwam Katrijn steeds dichter op de grote favoriete. Met nog een kwart ronde te gaan ging Katrijn op en over Verbruggen. De Riemse supporters werden zot en schreeuwden de longen uit hun lijf. Verbruggen gaf zich echter niet zomaar gewonnen en versnelde opnieuw en sloeg weer een kloofje op Katrijn. Maar de wedstrijd was nog niet gedaan en Katrijn bleef aanklampen. Met haar allerlaatste krachten dreef ze het tempo nog een beetje op. Ze raakte weer bij  Verbruggen en dat bleek de doodsteek voor de atlete van VITA. Katrijn kon zo als derde binnenlopen. Een unieke gebeurtenis voor in de geschiedenisboeken. Voor het podium stroomde het intussen toe van Riemse supporters. Iedereen wilde dit moment meemaken. Een lach en traan, maar het was genieten! 

Lien Langeraert liep eveneens een sterke wedstrijd en mag trots zijn op haar 23e plaats. De bekroning van haar beste veldloopseizoen tot nu toe. Katrijn Van Hoecke heeft de smaak ook weer te pakken en liep met een brede glimlach rond in Brussel. Ze werd mooi 31e. (45)