De Riemse jeugd in Uitbergen

Op een veld tussen paarden en koeien in Uitbergen vond op Valentijn een echte VELDloop plaats; met ‘vruchtbare’ grond onder de spikes. Een magere opkomst van atleten zoals we gewoon zijn in Uitbergen maar de trouwe delegatie van Rieme kwam niet onopgemerkt voorbij.

De jonge atleten verkenden het parcours en deden de opwarming op eigen houtje; het was goed te zien dat het geen groentjes waren.

Bij de oudste benjamin dames (9) liepen Shania Daelman (5) en Janne De Brabander (9) de 800 m uit alsof het dagelijkse kost was.

De jongste benjamin heren (10) werden vergezeld van 1 Riemse viking en hoe: Mathis Devlamynck liep zichzelf naar de eerste plaats! Na een heus interview was het genieten van het hoogste schavotje.Afbeelding1

Ook bij de oudste benjamin heren (16) was er een atleet om de Riemse eer hoog te houden; Lowie Wauters (9) eindigde halfweg het peloton.

Bij de eerstejaars pupillen dames (17) was Rieme goed vertegenwoordigd: Lisa Van Bossche (3) mocht als tweede Riemenaar van de dag het podium beklimmen, Lise Mussely (4) greep net naast dat podium. Niet veel later kwam Kayleigh Baeten (7) over de streep gevolgd door Dina De Saedeleer (12).Afbeelding2

De oudste pupillen dames (9) mochten genieten van het gezelschap van vriendinnen Laure Devlamynck (5) en Lotte De Brabander (9).

Tussen de tweedejaars pupillen heren (13) vonden we Daan Bostyn (3) terug die ook nog eens mocht proeven van het podium, daarna kwamen ook zijn maten Sam Verkimpe (11) en Kilian Moens (13) over de lijn.Afbeelding3

Ook bij de jongste miniemen dames(10) werd Rieme vertegenwoordigd en dat door Yara Snauwaert (10).

Vervolgens was het aan Gaëlle van Hyfte (5) om bij de tweedejaars miniemen dames alles uit de kan te halen.

Bij de miniemen heren van 2003 (14) gaven Niels Van Landeghem (9) en Emiel Wauters (13) het beste van zichzelf.

De oudste miniemen heren (10) tenslotte waren in het niet onaardige gezelschap van Thimon van Herrewege (8).

Een dikke proficiat aan alle achttien atleten die de weg naar Uitbergen hebben gevonden! Op naar de volgende zeker?
Cindy Goeminne.