Sinterklaas cross in Oudenaarde

6 december, een dag alom gekend bij de Riemse jeugd. De Sinterklaasverhalen doen de ronde terwijl een dapper team onder enkele dreigende wolken de tent opentrekt. … fluitje van een cent … zo blijkt.

De spieren staan gespannen, zo getuigt de chocolade van de voorbije week te zorgen voor de juiste spierspanning in de benen van onze jonge atleten. Terwijl de opwarming en de parcoursverkenning in volle verloop is, wordt een complot gesmeed onder de tent van AS Rieme. Zo worden twee vaders aangeduid om deze veldloop in tekst te plaatsen op de website. Dan dachten we een stevige wandeling gemaakt te hebben, en zitten we bij de terugkomst met de opdracht opgescheept. We willen onze job goed doen, maar voelen ons toch “koud gepakt” … de weerbots is dan ook te verwachten. We komen hier later op terug…

De jongste van de bende begeven zich naar de startlijn voor een stevige loop van 670 meter. Lars Van Der Leene zet aan en bepaalt meteen het tempo van zodra de voorlopers de atleten vrij laten. Bij de meisjes zien we Arlieke Welvaert aan de start verschijnen die op haar beurt een sterke prestatie neerzet.   Moedige atleten … stuk voor stuk, dat is zeker !

Het wolkendek doet pogingen om open te breken, de hoop op een dag met wat zon laten we voorlopig nog niet varen. Het schept moed en de zonnevitamientjes sporen onze Benjamins aan om een sterke prestatie neer te zetten. Als tweede finisht Louisa De Kesel, nagejaagd door een groep atleten, waarvan Lore Van de Velde eindigt op een knappe twaalfde plaats en zo 30 atleten achter zich laat. Sterke prestaties dames !      Bij de benjamin jongens finisht Kayita Baeten als tiende. Hij wordt gevolgd door Flor Bekaert die knap eindigt op een 16 plaats. Liam Van Bambost loopt vlot als 23ste over de meet. In een groep van 35 deelnemers is dat een puike prestatie ! Zwarte Piet zal fier zijn als hij dit hoort vanop de stoomboot.

De ene reeks na de andere blijkt te starten en we proberen met volle overgave onze atleten op te volgen. Bijna kwamen we te laat op de start van de Pupillen meisjes. Zie ik mijn collega auteur bijna horizontaal de modder opzoeken. Op mirakuleuze wijze weet hij zich recht te houden en zien we Jana Van Der Leene op de dertiende plaats, kort gevolgd door Kiara Moens (15e plaats) en Kaya De Rubbel (26e plaats), met in haar kielzog Janne De Brabander (27e plaats).

In de volgende reeks hoorden we van Lisa Van Bossche (4e plaats) dat haar papa een beetje last heeft van de Sinterklaaschocolade en met Zwarte Pietenkoorts niet zal aantreden bij de Masters. Zijn aanwezigheid sterkt de atleten, en we zien Lina Baeke op een sterke 19e plaats, Olivia De Kesel als 27ste, Dina De Saedeleer als 29ste, Steffie Van De Velde (32), Kayleigh Baeten (35). Een sterke opkomst van Rieme in deze reeks met een puike prestatie voor alle 48 deelnemende atleten !

Nu de dames zich van hun sterkste kant hebben laten zien worden de kuiten van onze Pupillen jongens gesmeerd. De eerste Riemenaar zien we als 7e over de finish passeren ; Tibo Welvaert, achtervolgd door Xander Sesselle op de 15e plaats, met vervolgens Matteo Bonnaerens op de 27ste plaats. Wellicht sterkt de speculaas onze atleten in deze goed vertegenwoordigde reeks met in totaal 52 deelnemers.

Net aangekomen aan de finish spurten we terug naar de start – geloof ons; bij aanvang dachten we niet dat we zelf ettelijke kilometers zouden verzetten in deze zompige weiden… – voor de pupillen Jongens 2005. Als enige Riemenaar in deze reeeks met 54 deelnemers finisht Casper Bekaert scherp op de 14e plaats. Goed gedaan makker !

En de reeksen gaan onverbiddelijk door… Voorlopig laat de zonneschijn ons in de steek, maar voelen we toch enkele dreupels die een dreiging van de regengoden aankondigen. Gelukkig blijft de regenval uit en zien we Laure De Vlamynck als 11de over de finisch lopen bij de Miniemen meisjes 2004. Florence Van Hyfte komt als 23ste over de meet gespurt, gevolgd door Lotte De Brabander op de 29ste plaats.

Bij de minimiemen jongens van 2004 zien we Kilian Moens aan de start verschijnen. Het tempo is van bij aanvang moorden, maar onze Riemenaar laat zich niet kennen en loopt een sterke 20Ste plaats voor mekaar.  In de reeks van 2003 supporteren we voor Niels van Landeghem en Yorben De Rubbel die respectievelijk een 18e en 23e plaats neerzetten.

Onze jeugd getuigt van karakter en de wil om te sporten. Het grauwe weer kon onze Riemse atleten niet afschrikken. Twee trotse vaders mogen het neerpennen, maar we voelen ons gesterkt door een groot en sterk supportersteam die sportiviteit centraal zetten. Wel … Sinterklaas mag het weten : Er zijn geen stoute atleten in onze Club !!

Maar … we willen toch even terug naar het begin. We starten de Rieme Challenge op onder de aanwezige supporters van het veldcross seizoen. Als twee trotse papa’s dagen wij volgende week in Stekene twee trotse mama’s uit die op hun beurt deze blog mogen up-to-date stellen. Wie dat zal zijn wordt nog duidelijk – de wisseltrofee wordt op zondag 13 december overgedragen…
Het zit niet in onze bevoegdheid als supporter, toch stellen we voor om hiervoor een challenge in te stellen, waarbij mensen deze dappere taak kunnen afwijzen voor 1 € per weigering. We zullen deze centen integraal overmaken op het einde van het veldseizoen te behoeve van de jeugdatleten van Rieme.

🙂 BEN JIJ DE VOLGENDE ? 🙂

Met sportieve supportersgroeten
Koen Van De Velde en Tom Welvaert

5 gedachten over “Sinterklaas cross in Oudenaarde”

  1. Fantastisch geschreven , een nieuw komisch duo is opgestaan. Mooi en vlot te lezen . Een emmer volgedreupeld met leuke anekdotes en prestaties.
    Aan de moeders, smeer maar jullie kuiten in want dit evenaren is bijna niet haalbaar.
    Tussendoor proficiat aan alle atleten.

  2. Topverslag van supporters die tot de laatste atleet zijn blijven uit hun dak gaan met luidkeelse aanmoedigingen! Daarvoor doen de kids en wij het en gaat het lopen toch iets gemakkelijker 😉
    Op naar de volgende!!!

Reacties zijn gesloten.