Riemse jeugd loopt zich in de kijker in Maldegem

Onder een stralend zonnetje en voor sommige lopers met nog wat zilte zeelucht in de longen van de zee-training beloofde het alvast een mooie veldloop-dag te worden in Maldegem. Zeker niet te warm, dus voor velen een ideaal loopweertje.

Om er meteen in te vliegen werd de club-tent bij aankomst in een recordtijd opgezet en volgestouwd! Kort daarna werden we er door de wedstrijdleiding vriendelijk op gewezen dat onze tent “verkeerd geparkeerd” stond. Dan maar de hele tent en toebehoren in processie verplaatsen naar veiliger oorden. Vele verbaasde gezichten gezien toen de AS Rieme publiciteitskaravaan voorbij kwam. Over een mooi begin gesproken.

Kort daarna werd ik door Cindy “genomineerd” voor “vlotte pen van de dag” en kreeg ik prompt een beker in m’n handen gestoken. Ik hoorde het even donderen in Keulen! Het werd me al snel duidelijk wat hiervan de bedoeling was en ik moet zeggen dat ik het een heel tof initiatief vind. Zo leer je meteen de wedstrijd atleetjes beter kennen en beleef je de dag toch een beetje anders. Je gaat onbewust op zoek naar wat je later allemaal in het verslag zal zetten. Wel een beetje raar dat je eerst een beker krijgt voor nog te leveren prestaties, maar het is eens iets anders. Natuurlijk zie je ook veel verbaasde gezichten naar je kijken als ze je zien langskomen met die beker (zo van: “waar heeft die zijn beker verdiend”!)

Toen was het hoog tijd voor onze rakkers om de beentjes te strekken voor de verkenning van de omloop en een intensieve opwarming. En of ze er zin in hadden! Ze vlogen er meteen in met “rennen springen vliegen duiken vallen opstaan en weer doorgaan”. Alle spieren werden klaargestoomd voor de ultieme inspanning tijdens de wedstrijd.

Om 12u30 was het dan “action-time”. De Benjamins mochten van start gaan en kregen 830m voorgeschoteld.

De Benjamins meisjes ’08-’09 (45 deelneemsters) mochten de eerste wedstrijd in gang trekken. AS Rieme werd vertegenwoordigd door 5 hippe girls. Het eerste startschot weerklonk en hiermee waren we vertrokken voor enkele leuke wedstrijden. Lenie Wauters werd eerste Riemse op de 17de plaats. Even daarachter gevolgd door de overige 4 die dicht na elkaar over de finish vlogen. Caitlin Vandenbroucke werd 30ste, Fran Van Bouchaute 32ste, Arlike Welvaert 33ste en Chloë Neijt sloot de rangen op de 35ste plaats. Mooi gedaan dames.

Volgende wedstrijd op het menu de Benjamins meisjes ’07 (30 deelneemsters). Van AS Rieme 2 snelle meiden aan de start. Lore Van De Velde liep knap naar de 10de plaats in een tijd van 4’02, op korte afstand gevolgd door Lieke Van Moorhem op de 13de plaats. Super gedaan.

Daarna was het tijd voor 5 stoere Vikings om onze kleuren te verdedigen bij de Benjamins jongens ’08-’09 (48 deelnemers). Lars Vanderleene vloog als een haas over het veld en eindigde met een tijd van 3’53 knap op de 4de plaats. 7 seconden later kwam Daan Genbrugge als 8ste over de meet en bevestigde hierbij zijn goede vorm van de laatste weken (3 top 10 plaatsen in zijn laatste 3 wedstrijden). Even later finishten ook Elias De Pauw (24ste) en Jarre Verstraete (27ste), net zoals op de kerstcross niet ver van elkaar. Matiz Welvaert eindigde als 38ste. Top prestaties van onze boys.

Het programma werd verder gezet met de Benjamins jongens ’07 (50 deelnemers). Alweer 5 stoere Vikings van AS Rieme aan de start. Kayitah Baeten zette een super tijd neer van 3’45 en kwam daarmee als eerste Viking over de lijn op de 10de plaats, zomaar eventjes 9 plaatsen beter dan op de kerstcross. Flink geoefend die Kayitah ! Flor Bekaert deed bijna even goed en kwam als 14de aan. Owen Vandenbroucke en Liam Van Bambost waren aan elkaar gewaagd en eindigden als 33ste en 35ste. Ryan Van Gelder kwam als 49ste over de finish. Een mooie prestatie van onze 5 mannen.

Na de mooie prestaties van de Benjamins was het aan de Pupillen om hun kunsten te tonen en dit over een afstand van 1.430m.
Voor AS Rieme kwamen 2 dames aan de start voor de wedstrijd van de Pupillen meisjes ’06 (33 deelneemsters). Met een mooie tijd van 6’22 eindigde Jana Van Der Leene knap 8ste. Dit is ook 9 plaatsen beter dan op de kerstcross. Super prestatie Jana ! Bauke Verstraete eindigde als 31ste.

Hierna was het tijd voor de Pupillen meisjes ’05 (34 deelneemsters). Na de 2de plaats op de kerstcross was Lisa Van Bossche natuurlijk weer gebrand op een knalprestatie. Haar goede voornemens voor het nieuwe jaar werden al snel duidelijk bij de start. Als een speer vloog ze uit de startblokken meteen naar de eerste plaats en het enige wat ze de andere loopsters gunde was het zicht op haar wapperende paardenstaart. Ze eindigde in een mooie tijd van 5’39 op het hoogste schavotje. Knappe prestatie meid! Even later kwam Lina Baeke als 14de over de streep en eindigde Steffie Van De Velde als 21ste. Mooie prestatie van de 3 ladies.

Hoog tijd voor wat brute mannenkracht bij de Pupillen jongens ’06 (42 deelnemers).
Op de kerstcross was Xander Sesselle al knap 3de geworden en zijn goede vorm wou hij in 2016 natuurlijk graag doorzetten. Na een blitsstart nam hij al snel de 2de plaats in en die gaf hij niet meer uit handen. Knappe prestatie in 5’36! Ook Tibo Welvaert klokte een mooie tijd van 5’57 en eindigde hiermee mooi als 10de. Niet ver daarachter vinden we Lowie Wauters op de 15de plaats. Kylian Meyvaert werd ten slotte 38ste. Fantastisch “gevlogen” van onze mannen.

Laatste Pupillenwedstrijd van de dag was deze van de Pupillen jongens ’05 (52 deelnemers).
Casper Bekaert wou vandaag beter doen dan zijn mooie 9de plaats op de kerstcross. Van bij het begin van de wedstrijd zat hij goed vooraan. Na diverse inhaalbewegingen en een flinke eindsprint eindigde hij met een super snelle tijd van 5’26 als 2de. Alweer een podiumplaats voor AS Rieme ! Niels De Pauw was ook al als Speedy over de grasmat gevlogen en eindigde net buiten de top tien op de 11de plaats. Als laatste Viking kwam Tuur Genbrugge over de finish op de 43ste plaats. Alweer super gedaan van onze helden.

Met de geweldige prestaties van onze Pupillen als voorbeeld mochten de Miniemen beginnen aan hun sportieve uitspattingen. Voor hen hadden de organisatoren een afstand van 1.600m voorzien.
Bij de Miniemen meisjes ’04 (33 deelneemsters) vonden we 3 coole club-meiden aan de start. Ze bleven tijdens de wedstrijd ook steeds in elkaars buurt lopen. Margaux Temmerman werd knap 13de, meteen gevolgd door Sien De Beule als 14de en even later ook Florence Van Hyfte als 21ste. Mooie collectieve prestatie dames.

In de volgende race Miniemen meisjes ’03 (20 deelneemsters) helaas geen blauw-gele Vikings te bespeuren.

Quinten West en Joeri Cockheyt probeerden dan weer onze kleuren te verdedigen bij de Miniemen jongens ’04 (33 deelnemers). Quinten werd mooi 14de en Joeri schreef plaats 26 op zijn naam. Nice run boys !

Bij de Miniemen jongens ’03 (37 deelnemers) vonden we 3 “Roadrunners” terug. De volgorde waarmee ze in de kerstcross over de meet liepen werd ook hier gerespecteerd. Rune Baeke eindigde als 14de, Niels Van Landeghem nam plaats 21 voor zijn rekening en Wout Van Isterbeek werd 24ste. Good job guys !

Het was alweer een sportieve dag geweest met hele mooie prestaties van ons blauw-geel bataljon. Iedereen is er weer voluit voor gegaan en kan terugblikken op een geslaagde cross.

Een dikke proficiat voor onze 37 blauw-gele krijg(st)ers voor het behaalde resultaat.

“Vlotte pen van de dag”
Frédéric Genbrugge
(papa van Tuur & Daan)

4 gedachten over “Riemse jeugd loopt zich in de kijker in Maldegem”

  1. jullie leggen de lat nu wel heel hoog voor de volgende .zeer fijn geschreven met oog voor detail. proficiat atleten

    1. Inderdaad, toppie. geschreven. Ik hou het voorlopig bij foto’s. -)

      Zie dat ze ondertussen ook onder media staan.
      Mijn foto’s van Stekene en Zwijnaarde staan nu ook onder 2015.

  2. Zeer leuk om te lezen!!Super goed gedaan en natuurlijk ook een dikke proficiat aan alle atleten!! Op naar het volgende verslag! 🙂

  3. Goed gedaan atleten ! Enne … Goed gedaan Frédéric … Die beker van vlotte pen staat terecht op de schouw!

Reacties zijn gesloten.