BK cadetten en scholieren

Zondag 28 februari, normaal de laatste dag van de maand, behalve dit jaar want dan doen we er één dag extra bij.  Wat wel het laatste is, zijn de Belgische kampioenschappen indoor cadetten en scholieren. Als afsluiter van een mooi indoorseizoen, konden onze jonge vikings nog 1 keer laten zijn wat ze waard zijn. Met 4 vikings waren we aanwezig op het BK.  En het was mooi verdeeld: twee atleten uit het meerkampteam en twee atleten uit het sprintteam.
Hier een overzicht.

Lisa De Bock:
1ste jaars cadet en lid van het meerkampenteam was geselecteerd voor de 200m. Lisa heeft al laten zien dat ze wat in haar mars heeft en liep naar behoren een mooie wedstrijd.
Ze finishte in een tijd van 27″43.
Proficiat Lisa met je deelname en veel succes in het zomerseizoen.
Karen Jolie:
1ste jaars scholier en aan een sterk seizoen bezig, was geselecteerd voor toch één van de mooiste, maar oh zo zwaar nummer, de 400m.
Karen startte ietwat matig maar had snel door dat ze zich niet zomaar gewonnen ging geven. Ze liep een sterke race en eindigde met een nieuw persoonlijk record; haar beste tijd bedraagt nu 64″02.
Proficiat Karen, geniet nu van de rust zodat we je terug kunnen zien vlammen in de zomer. Karen is net zoals Lisa lid van het meerkampenteam en dit staat onder de deskundige leiding van Kim Vankerckhove.
Ook aan hem een dikke proficiat wat hij heeft bereikt met zijn atleten. Doe zo verder collega.
En dan de 2 atleten van het sprintteam.
Reine Verdegem:
2de jaars cadet en het blijft de moeite om haar bezig te zien.
Reine heeft dit seizoen al heel mooie dingen laten zien en ze wou in schoonheid haar seizoen afsluiten.
In de reeksen van de 60m ging het niet al te vlot, maar ze liep toch de 5de tijd en was rechtstreeks geplaatst voor de finale: haar tijd: 8″02.
In de finale liep het al heel wat beter en ze finishte als 5de met terug een mooie tijd: 7″95.
Maar dan de 200m: Reine houdt er blijkbaar van om de zenuwen van haar trainer te doen ontploffen.
Ze liep een dijk van een race en was goed op weg naar een mooie overwinning, maar nog net op de meet was er iemand sneller.
Het was dan enkel nog uitkijken naar de laatste reeks, daar waren 2 meisjes sneller waardoor Reine op een toch knappe  4de plaats eindigde.
Maar het was vreugde en verdriet tegelijk: verdriet omdat ze op 1 honderdste was geklopt voor het brons, vreugde omdat ze haar tijd weer scherper stelde.
Ze liep voor het eerst onder de 26 seconden; haar nieuwe tijd en tevens opnieuw een clubrecord bedraagt nu 25″91.
Proficiat Reine om ons een heel seizoen mooie dingen te laten zien, en we hopen dat je deze zomer de pannen van het dak loopt.
Geniet van de rust, die heb je dubbel en dik verdiend!
Bjarne Moreau:
1ste jaars cadet en heeft blijkbaar een patent op ziek zijn als er kampioenschappen aankomen. Net zoals voor het Vlaams lag Bjarne deze week terug in bed met ziekte microben.
Maar eenmaal hij de piste betrad was daar niks meer van te merken.
Op de 60m liep hij een deftige race en een tijd van 7″93.
Maar de sprinters houden het beste altijd voor het laatst blijkbaar, want net zoals Reine liep ook Bjarne een dijk van een wedstrijd op zijn 200m. Hij vloog over de piste zoals nooit tevoren: prachtig om te zien.
Bjarne had op het Vlaams zijn tijd al verbeterd naar 25″18, wel, nu deed hij nog beter. Hij dook zelfs onder de 25 seconden: 24″74 is zijn nieuwe besttijd.
Proficiat Bjarne en doe zo verder jongen!
Geniet ook van je rust nu en straks tijdens de zomer gaan we er opnieuw tegenaan.
Zo, bij deze was dit de laatste dag van een heel mooi indoorseizoen.
Het was voor mij een topseizoen.
Ik wil hierbij ook collega Kim bedanken voor zijn inzet en morele steun en ook proficiat met de behaalde prestaties van zijn atleten.
Ook hierbij een welgemeende proficiat  aan alle atleten die deze winter het mooie weer maakten op de indoorpiste.
Hopelijk zien we jullie allemaal terug op de zomerwedstrijden.
Bedankt aan alle supporters om er telkens weer bij te zijn en bedankt voor jullie steun naar de atleten toe!
Met Sportieve groeten
Sprinttrainer Glenn