Veldloop Lebbeke: verslag vanaf cadet

Een strakke Noordoostenwind zorgde er in Lebbeke voor dat velen met een rood neusje en rode oortjes aan de start kwamen. Het parcours was volledig hertekend, andere startplaats, de zware strook achter de oorspronkelijke startweide werd niet meer aangedaan, en in de plaats kregen we heel wat bochtenwerk voorgeschoteld. Geen modder te bespeuren, het zou dus een snelle cross worden, alleen de vele bochten haalden de snelheid wel uit de wedstrijden. 

Bij de cadetten meisjes nestelde Jane DE RIJCKE zich onmiddellijk in tweede positie. Jane kon de tweede plaats vast houden tot in de tweede ronde. Toen stokte het plots en viel ze terug naar een 7° plaats. Later bleek dat ze last had van buikkrampen. Ze verloor niet zo veel tijd maar plaatsen terugvechten lukte niet meer, het werd uiteindelijk een verdienstelijke 8° plaats. Hanne CARNOY mag zeker ook op een flinke wedstrijd terug blikken. Ze beperkte de tijd tussen haar en Jane tot een goede 30”. Misschien komt ze beter tot haar recht op dergelijke snelle omlopen. Ze werd uiteindelijk 14°. Emma LIPPENS krijgt van ons een prijs voor moed en doorzetting. Emma werd 20° en kon niemand meer achter zich laten. De moed niet laten zakken hoor Emma!

Bij de cadetten jongens zagen we Fiebe HUTSEBAUT aan het werk. Hij vertrok heel rustig en kon nog enkele atleten remonteren. Hij werd 21° (29) en het lijkt me dat hij heeft leren genieten van het lopen.

Lies CAUWELS liep terug zoals we het van haar gewoon zijn. Eén en al overgave en inzet. In de scholierenreeks werd ze op die manier mooi 16° (21).

Bij de masters +50 plaatste Christine DE ROOSE zich precies in het midden van het veld. Dat wil zeggen dat er vier vrouwtjes voor haar eindigden en vier na haar. Een 5° plaats op 9 is heel verdienstelijk.

Bij de seniores dames liepen er 19 atletes over de streep. Jolien VAN LEUGENHAEGE was daar de 7° dame van. Ze liep, net als Fien VAN BRUSSEL trouwens, een zeer energieke wedstrijd. Beiden ontliepen mekaar niet veel maar Jolien toonde zich uiteindelijk toch de sterkste. Fien werd mooi 9°.

Bij de masters dames maakten Marijke VAN DEN BOSSCHE, Leen VERNIERS en Yelva LEUNE er aanvankelijk een ploegkoers van. Mooi in mekaars spoor en niemand die wou begeven. Half koers diende Yelva toch de rol te lossen, ze had nog adem genoeg om me toe te roepen dat ze met een spierscheur liep. Toch eens goed laten bekijken Yelva. In de laatste ronde remonteerde Marijke Leen, die tot dan toe het tempo had bepaald. Ze werden respectievelijk 6°,7°en 8°. (14)

Bij de masters +50 mochten we iets verwachten van Marc MECHELINCK. Het snelle parcours speelde echter niet in zijn kaart. Marc heeft liever de modder om zich in uit te leven. Aanvankelijk bleef ook Luc DELLAERT niet ver uit zijn buurt. Naarmate de cross vorderde diende hij toch meer terrein prijs te geven. En ook Luc HAES liet zich niet onbetuigd. Finaal vonden we ze terug op een 5°,10° en 12° plaats (21) doch de onderlinge afstanden waren wel vrij groot.

Bij de jongste masters zagen we een sterke wedstrijd van Lieven VAN BOSSCHE aanvankelijk kon hij zijn wagonnetje aanpikken aan een omvangrijke groep. Door het hoge tempo diende hij na de eerste ronde de rol te lossen. Toch werd het een verdienstelijke 15° plaats voor Lieven. Een eind na Lieven zagen we ook David MOENS tegen de wind in tornen. Verre van slecht zelfs en het leverde hem uiteindelijk een 20° plaats op . (35)

Bij de senioren mannen konden we twee blauwgelen aan de start ontwaren. Brecht DE WEVER en Kevin NEYT. Ze vochten allebei voor wat ze waard waren, doch in dit eerder beperkte veld stak toch heel wat kwaliteit. Het zorgde er voor dat Brecht vrede moest nemen met een 16° plaats. Kevin van zijn kant was heel tevreden dat hij in de tweede ronde een tegenstander kon remonteren. Op die manier werd hij uiteindelijk 22° (23)

Zo nadert het veldloopseizoen stilaan zijn einde. Eerst echter nog het BK masters aanstaande zondag in Dour en om te eindigen met, de zondag daarop in Wachtebeke, het BK alle categorieën. AS Rieme helpt hier mee aan de organisatie. Bereidwillige handen kunnen zich nog melden via onze site.

Antoine Van Hijfte.