BK masters: 2x goud, 4x zilver en 4x brons

Het BK masters vond net als vorig jaar in Deinze plaats. Dat staat steeds garant voor een vlekkeloze organisatie. Vanuit Riems oogpunt was dit eveneens een heel succesvolle editie. Met liefst 10 medailles was de buit dit jaar wel heel erg mooi. 

We beginnen op zaterdag bij Wilfried Van Der Steen (M65). Hij lag erop gebrand om zijn uitschuiver van de BVV door te spoelen op het BK. En daar slaagde onze sympathieke ‘Kluizenaar’ met vlag en wimpel in. Hij won het kogelstoten met 11m03 en pakte eerder ook al zilver in het discuswerpen met 33m84. De toon was meteen gezet.

In de 800m zagen we Eric Claus (M55) voorbijrennen. Met een tijd van 2’30″43 en een zesde plaats was hij terecht tevreden.

Freddy Van Landeghem (M45) hielp ons vorige week op de BVV uit de nood in de 5000m maar hield het dit keer bij speerwerpen. Ook hij eindigde op rang zes met een worp van 28m39.

Op zondag startte het BK al ’s voormiddags. Carine Van Hulle (W40) mocht (of was het moest?) al om 11u aantreden. Zij liep naar de meest ondankbare vierde plaats in 20’18″01.

Yelva Leune (W35) schreef zich in voor het discuswerpen. Met 24m36 vestigde ze alweer een nieuw PR én CR. Daarmee eindigde ze op de zesde plaats. Proficiat!

In de sprintnummers moest Tine Ghyselen (W45) de Riemse eer hoog houden. En daarin slaagde ze met verve. In de 100m sprintte ze naar 13″85 en zilver. Daarmee sloeg ze twee vliegen in een klap: PR en CR! Haar dag kon al niet meer stuk. Ook in de 200m toonde ze nogmaals haar grote vorm. In 29″75 werd het geen PR, ze liep indoor al sneller, maar wel een CR outdoor. Dikke proficiat!

Dries Lestienne (M35) was onze springer van dienst. Dat leverde hem liefst tweemaal brons op.  In het hink-stap-springen lukte hij zelfs een CR van 10m94. Bij ver liet Dries 5m15 opmeten. Goed zo!

Petra op weg naar goud in de 800m
Petra op weg naar goud in de 800m

Over naar het langere werk dan. Petra Bruggeman (W35) liep op zaterdag de 1500m. Ze startte behouden maar haar laatste 200m was fenomenaal. Die had de goede vorm te pakken. In 4’48″52 liep ze ook een dijk van een tijd. Dat beloofde voor de 800m. Ook daarin liet ze niet meteen in haar kaarten kijken. Maar ook lieten haar snelle benen haar niet in de steek. In de laatste 100m duwde ze het gaspedaal nog eens stevig in. Met het vuistje in de lucht aan de meet toonde ze haar blijdschap. En terecht. Oh ja, haar tijd: 2’21″73. Knap!

Linda Andries (W40) liep in dezelfde reeks van Petra. Ze had echter de pech dat ze niet echt iemand had om mee mee te lopen. Toch slaagde ze erin het tempo hoog te houden. Ze viel uiteindelijk net naast de medailles. Maar Linda laat niet snel het kopje hangen en blijft steeds lachen. Ook al had die vierde plaats gerust ook een derde of meer mogen zijn. Zij kwam in 2’35″88 over de meet.

image-2016-06-12
Pechvogel Lieven: deze ‘vergetelheid’ bega je maar eens in je loopcarrière

In de 1500m zagen we Lieven Van Bossche (M40) aantreden. Hij had echter een belangrijk detail over het hoofd gezien: de aanmelding. Dat was hij vergeten en zo stond hij niet op de startlijst. Het jurylid liet hem evenwel starten maar in de uitslag werd hij later niet opgenomen. Trainer Marnix nam niettemin zorgvuldig zijn tijden op en de wetenschap dat hij met 4’30 toch zijn PR had gelopen maakte veel goed.

Dochter Alexine mag mee op het podium met Xavier
Dochter Alexine mag mee op het podium met Xavier

Ondergetekende Xavier Rondas (M35) is een viertal weken master en had zich ook ingeschreven voor de 1500m. Na zijn 3000m op de BVV AC kreeg hij echter last aan de schenen en deze blessure hield hem bijna drie weken aan de kant. Pas vorige week kon hij opnieuw loslopen. De last was weg maar een ideale voorbereiding was dit allerminst. Toch wou hij starten. Het draaide al bij al vrij goed en op 200m van de meet zette hij alles op alles. Hij spurtte weg maar kreeg toch nog een atleet mee. Die stak hem in de laatste rechte lijn weer voorbij. Zilver in 4’09″63 was zijn deel. Maar daar was hij in de gegeven omstandigheden best tevreden mee.

Tot slot van deze prachtige tweedaagse nam Ronald Descamps de start in de 5000m. Vooraf achtte hij een medaille onmogelijk maar Ronald liep een sterke race en in 19’59″68 liep hij niet alleen een nieuw CR, hij pakte er ook brons mee. Dik verdiend Ronald voor al je inzet!

Balans: tien mooie medailles. Ook bij de masters doet onze club het weer bijzonder goed en dat is een fijne vaststelling. Dank aan alle trainers, supporters en sympathisanten ter plekke voor de steun.

2 gedachten over “BK masters: 2x goud, 4x zilver en 4x brons”

  1. AS Rieme zorgde alvast voor een sterke delegatie! Hartelijk gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten!

  2. Proficiat aan al onze deelnemers en uiteraard speciaal aan onze medaillewinnaars. Tien medailles is echt wel een rijke oogst. We kunnen niet rond de vaststelling heen dat we groeien van klein tot groot, of is het van jong tot oud?

Reacties zijn gesloten.