Flanders Cup Oordegem: Thimon haalt limiet BK

Trainer Xavier met zijn atleten voor de start.

Het was zaterdag ideaal atletiekweer. Heel wat Riemse atleten zakten dan ook naar Oordegem af voor de Memorial Léon Buyle. Er sneuvelden een pak persoonlijke records.

Anton De Baets was de eerste van onze atleten die in actie kwam. Hij koos voor zijn favoriete 400m. In 50.19 bleef hij maar net boven zijn PR steken.

De 800m was meer in trek. Fien Van Brussel was onze enige dame. Ze startte goed, kende een moeilijk moment tussen 500 en 700m maar crashte niet. En zo liep ze in 2.23.56 al bijna 4sec sneller dan een week eerder op de IFAM.

Arne Hutsebaut was niet van plan om te lopen maar omdat zijn broer Fiebe toch ging en hij ook niets te doen had besloot hij het wedstrijdshirt aan te trekken. Met zijn arm nog steeds in het gips, vanwege een val met z’n fiets, liep hij zijn twee rondjes. In die omstandigheden mag je zijn 1.59.05 een knappe prestatie noemen.

Daarna was het de beurt aan een hele groep cadetten. Zij toonden al een goede inzet op training en nu was het tijd om ook eens een wedstrijd te lopen. Thimon Van Herrewege zette dit seizoen al enkele serieuze stappen voorwaarts en was alweer klaar voor een nieuw record. Doel was in de eerste plaats de limiet voor het BK van 2.11.50 maar stiekem droomde hij ook van 2.10. Trainer Xavier Rondas zou hem daar een handje bij proberen te helpen. Xavier zorgde voor het tempowerk. Thimon hoefde enkel maar te volgen. En zo klokte Thimon af in een dik record van 2.10.07! Het BK-ticket is binnen. 

In de volgende reeks zaten liefst vijf Riemse cadetten. Yorben De Rubbel is pas eerstejaars maar loopt nu al heel sterke tijden. Dankzij een sterke laatste ronde wist hij weer 2sec van zijn PR af te doen: 2.16.61 is zijn  nieuwe besttijd. Thibaut Temmerman kennen we vooral van de 400m. Het was bijgevolg zijn eerste 800m ooit. Hij startte voorzichtig. Misschien zelfs iets te, want in de tweede ronde kon hij nog ruim versnellen. 2.24.11 is de knappe eindtijd. Fiebe Hutsebaut finishte even later in 2.25.18. Geen reden tot juichen hier echter want Fiebe had een complete offday en kon zijn PR van een week eerder (2.22.52) niet verbeteren. Dat hoort nu ook eenmaal bij sport. Niels Van Landeghem, ook voor hem een eerste 800m, en Niels Van Bossche hielden elkaar gezelschap en vochten een mooie strijd binnen de strijd uit. Beide heren waren tevreden met besttijden van 2.32.02 en 2.32.54.

In de 1500m zagen we Jolien Van Hoorebeke en Sarina Balcaen starten. Jolien kreeg een tijd van 4.53.08 achter haar naam, Sarina kwam tot 4.54.51.

Tot slot ging Cedric Piessens van start in de 3000m. In 9.27.16 ging ook zijn PR voor de bijl.