Jeugdverslag veldloop Aalter

Zondag 12 november… we zijn weer klaar om te gaan crossen. De regenbuien waren onderweg van de partij maar tijdens de wedstrijden (van de jeugd tenminste) bleef het grotendeels droog.

Om 12u klonk het eerste schot voor de kangoeroes. Nadien, omstreeks 12u15 was het de beurt aan de benjamin meisjes en jongens. Ze liepen 740m. Bij de benjamin meisjes beet Lentl D’Haemers de spits af met een mooie 17de plaats (27). Bij de benjamin meisjes 2009 waren er 4 atleetjes. Meteen al een top 10 plaats voor Alessandra Vermote(10), niet veel later passeerde ook Nona Criel (15), Flore De Rijcke (20) en Arlieke Welvaert (26) over de eindstreep. Knap gelopen meisjes! (36).

Dan was het de beurt aan de jongens. Bij de benjamin jongens was er één eenzame Viking die Rieme vertegenwoordigde. Rune Mathieu haalde een mooie 28ste plaats binnen (46). Goed gedaan!

De pupillen liepen iets verder: 1095m. De eerstejaars pupillen dames Nina Van Durme (24) en Chloé Neijt (40) liepen het parcours goed uit. De afstand is even wennen ten opzichte van vorig jaar maar ze lieten zich niet kennen.(40) Bij de 2de jaars pupillen greep Louise De Kesel net naast het podium. Een knappe vierde plaats! Dikke proficiat, het podium lonkt voor de volgende crossen! Ook Lore Van De Velde zette met haar 20ste plaats een knappe prestatie neer! Even later finishte ook Britte Muylaert (31). Mooie wedstrijd gelopen! (41).

Ook bij de pupillen heren (2008) grepen we met Miro De Smet net naast het podium (5). Knap gelopen, Miro, ook hier lonkt het podium… Ook Mathias Sanders en Jarre Verstraete hebben het goed gedaan, ze kwamen samen over de eindstreep (20,21). Gezellig! (52). De pupillen heren 2009 werden vertegenwoordigd door Emiel Lippens( 35), Mathis De Vlaeminck (37) en Ghiel Lierman (39). De heren zijn aan elkaar gewaagd! (50)

Dan was het de beurt aan de miniemen die een grote ronde liepen (1935m). Bij de miniemen meisjes 2006 een mooie top 10 plaats voor Jana van der Leene. Knappe prestatie! Ook Saar Van Bouchaute (25) en Bauke Verstraete (28) liepen de bijna 2km wedstrijd goed uit! (28) Dan de 2de jaars miniemen. De eerste jeugd-medaille is een feit! Lisa Van Bossche liep een schitterende wedstrijd en behaalde, verdiend, een zilveren medaille! Supergoed gedaan, Lisa! Even later kwam ook Lise Mussely (11) net buiten de top 10 bij de aankomst. Ook Kayleigh Baeten (29) liep de 2km goed uit. (30) Goed gelopen miniemen dames!

Tenslotte was het de beurt aan de miniemen jongens. Xander Sesselle (5) liep een zeer mooie wedstrijd en moest nipt de duimen leggen voor het podium. Heel goed gedaan, Xander! Ook Tibo Welvaert (9) blijft in de top 10, schitterend! Even later passeerden ook Brent Mussely (22) en Xylian Meyvaert (26) aan de finish (39). Bij de laatste wedstrijd van de jeugd nog een puike prestatie van Liam De Smet (6). Hij was de enige 2de jaars miniem bij de heren en heeft dit fantastisch gedaan. Proficiat Liam! (48)

Iets later dan verwacht opgeleverd maar ‘een echte Viking plooit nooit! ???? Benieuwd wie volgende keer de wisselbeker mee naar huis neemt ????