Veldloop Deinze vanaf cadet: tweemaal brons!

Het was op de koppen lopen in Deinze. Niet moeilijk, met 1560 deelnemers was deze veldloop de allergrootste van het land. Onze club had daar een groot aantal in met om en bij de 70 vikings. Hierbij het verslag vanaf cadet. 

Drie cadetten meisjes namen de start. Laure Devlamynck was vorige week niet zo tevreden van haar wedstrijd in Aalter maar dat spoelde ze in Deinze helemaal weg met een mooie 43e plaats. Net op de helft. Sien De Beule maakte haar debuut bij de cadetten en deed het verre van slecht met een 51 plaats. Margaux Temmerman zette haar sprint in als geheime wapen en remonteerde nog een aantal atletes in het zicht van de meet. Ze werd 70e. (86)

Bij de jongens liefst 89 starters. Yorben De Rubbel liep zijn beste cross tot nog toe en behaalde een knappe 8e plaats. Dat podium zit er nu echt wel eens aan te komen. Daan Bostyn startte op zijn eigen tempo. Slim want zo kon hij langzaam naar voren opschuiven. Hij werd uiteindelijk 24e (en 5e eerstejaars!) Niels Van Landeghem was uitstekend weg en dook als een van de eersten het bosje in. Nadien moest hij wel wat gas terugnemen. Met een 33e plaats mocht hij echter wel tevreden zijn. Quinten West stond voor zijn allereerste wedstrijd bij de cadetten. De zenuwen gierden hem vooraf dan ook door de keel. Dat bleek helemaal niet nodig want Quinten deed het uitstekend voor een eerste keer. Hij behaalde een 65e plaats. Aan enthousiasme dan weer geen gebrek bij Kilian Moens. Onze kleine man stond te popelen om aan te treden. Kilian liep een verstandige race en wist zich als eerstejaars goed staande te houden. Hij werd 74e.

Twee scholieren dames zagen we aan de start. Beide niet echt veldloopsters maar als voorbereiding op de indoor en piste trokken ze met plezier de cross-spikes aan. Morgane Van Heirseele werd 11e en Leonie Thaets 18e. (20) Bij hen liepen ook de masters vrouwen +50. Hier ontwaarden we een sterk lopende Christine De Roose. Als 4e had ze bijna een medaille beet. (13)

Ook bij de scholieren jongens twee Riemse vikings. Beiden ook eerstejaars, dus dan is het altijd al wat moeilijker om vooraan mee te strijden. Xander West is een toonbeeld van vechtlust in de wedstrijd. Maar het feit dat hij op internaat zit maakt het er niet gemakkelijker op om veel te trainen. Toch weert hij zich altijd kranig. Dat resulteerde in een 29e plaats. Thibaut Temmerman weet dat veldlopen hem sterker zal maken voor de piste. Hij werkte dus op zijn eigen tempo zijn wedstrijd af. Als 44e deed hij dat bijlange niet slecht. (49)

Bij de dames een hele schare aan blauw-gelen. Jolien Van Hoorebeke loopt week na week beter en werd vandaag mooi 4e. Ook Linda Hermans gaat erop vooruit. Zij kwam als 13e over de streep. Jacintha Cornelis is vooral bekend van de 400m maar loopt ook graag eens een cross als training. Ze werd 20e .Lara Hemelsoet deed het ook meer dan behoorlijk als piste-atlete. Ze werd 25e. (37) Bij de juniores waren we getuige van een sterk lopende Lies Cauwels. Lies geniet van het lopen en dat uit zich in ook in steeds betere prestaties. Lies werd dit keer 8e. (13)

En dan onze masters dames. Die gooien alleen al met hun massale aanwezigheid hoge ogen. Petra Bruggeman liep niet met de beste benen rond maar dat weerhield er haar niet van alweer op het podium te staan. Ze werd mooi derde. Nadia De Rycke viel dit keer nipt naast de medailles. Met een vierde plaats in dit gezelschap was ze niettemin zeer opgetogen. Mieke Suys is een klasse apart. Als 9e deed ze het weer voortreffelijk. Yelva Leune, Linda Andries en Marijke Van Bossche waren aan elkaar gewaagd. Ze maakten het heel erg spannend maar het was uiteindelijk Yelva die als 12e het onderlinge duel won, gevolgd door Linda als 13e en Marijke als 14e. Even later kwam Joke De Vreese als 16e binnen. Zij heeft ook duidelijk de smaak van het veld te pakken. Nathalie Van Hoorebeke geeft ook niet af en haalde de streep als 20e. Stephanie De Rijcke deed het als 30e lang niet slecht en Sofie Buysse kreeg rang 31 toegewezen. Hilde Van Hecke tot slot holde naar plek 32. Proficiat dames! (33).

Over dan naar de ‘oudere’mannen van boven de 50. Zij mochten het in een aparte wedstrijd uitvechten. Marc Mechelinck was hier onze beste vertegenwoordiger als 6e. “Wat meer modder aub“, klonk het achteraf bij Marc. Luc Dellaert lijkt van zijn rugproblemen af en behaalde een 12e plaats. Eric Claus haastte zich van zijn groenten- en fruitwinkel naar de start en deed dat warempel nog heel goed ook. Edmond Helskens had er plezier in, dat zag je. Zijn 28e plaats was bovendien een puike prestatie. Luc Haes was ditmaal wel op tijd voor de start. In zijn gekende stijl greep hij een 32e plaats. Goed zo! (49)

Mathias Van Herreweghe was onze enige junior. Hij zette een stap vooruit op de piste en zal dat zeker ook nog in het veld doen. Vooralsnog moest hij echter tevreden zijn met een 24e plaats. (25)

In deze wedstrijd zaten ook de ‘jonge’ masters. Ondergetekende startte voor het podium en wist die ambitie met een derde plaats ook waar te maken. Dat deed deugd na twee maanden inactiviteit en blessureleed. Paul Engels is aan een heel goed seizoen bezig. In zijn soepele tred galoppeerde hij naar een 17e plek. Lieven Van Bossche bezeerde zich aan lichtjes aan de voet en diende tevreden te zijn met een 20e plaats. Toch goed hoor Lieven. Ook Freddy Van Landeghem is nog niet van zijn gevoelige heup verlost. Zeker in de afdalingen had hij het lastig. Niettemin haalde hij nog een bevredigende 32e plaats. David Moens had eveneens wat last van zijn enkel, ja bij de masters zijn er al eens rapper wat mankementen aan, maar mag toch trots zijn op z’n 40e plaats, wat ruim binnen de eerste helft was. (87)

Bij de afsluitende herenwedstrijd zagen we Stijn Goegebuer door het veld rennen. Ook hij is gezegend met een mooie loopstijl. Na knappe prestaties in Zwijnaarde en Aalter moest hij ditmaal echter vaststellen dat de bezetting een pak sterker was. Toch behaalde hij een heel degelijke 17e plaats. Niet slecht als eerstejaarssenior! Thomas Vermeire verdient ook alle lof. Hij weet zich week na week te motiveren voor een veldloop. Helaas klaagde hij over een slechte dag en kreeg hij de rode lantaarn toegewezen. (57)

Aan alle deelnemers: gefeliciteerd voor de inzet en succes komende week in de RIVEK-cross van Zele.

Maar eerst wat krachten opdoen op ons clubfeest aanstaande zaterdag in Sleidinge.

Verslag: Xavier Rondas