Veldloop Zwijnaarde: verslag vanaf cadet

Er namen 58 atleten van Rieme deel aan deze eerste individuele veldloop. Twee wisten er een eerste plaats weg te kapen: cadet Daan Bostyn en master Xavier Rondas.

Bij de cadetten zagen we vijf Riemse atletes. Lisa Van Bossche streed mee voorin en dat leverde een derde plaats op. Proficiat! Ook Lise Mussely, Julie Ornelis en Flore De Wispelaere hielden elkaar gezelschap op plaatsen 7, 8 en 9. Laure De Vlaeminck eindigde als 18e. (22)

Over naar de cadetten jongens. Daar konden we niet om de knappe prestatie van Daan heen. Als een volleerd veldloper zette hij de wedstrijd in de laatste rechte lijn naar zijn hand. Hij won zijn eerste veldloop ooit. Proficiat! Ook Liam De Smet mocht na een spannend slot als derde op het podium. Knap als eerstejaars. Ferre Danschutter liep als 28e binnen. (31)

Bij de scholieren jongens zagen we Joren De Wispelaere snel starten. Hij hield dat niet vol maar zodra hij zijn tweede adem vond haalde hij weer enkele atleten in. Hij werd 8e. Fiebe Hutsebaut heeft liever iets zwaardere omlopen. Toch deed hij het als 11e goed. Niels Van Bossche is nog zo’n atleet die stilaan openbloeit. Hij kwam als 13e aan en mocht daar best tevreden mee zijn.

In de gezamenlijke wedstrijd jun.-sen.-mas. dames stonden 35 dames aan de start, waarvan er 9 de geel-blauwe RIEM-clubkleuren droegen. Bij de senioren dames, waar Lindsey De Grande de zege greep, liep ook Katrijn Vande Riviere een sterke wedstrijd. 2 weken na haar wederoptreden op de relays, waar ze ook al een sterke indruk gaf, was het in Zwijnaarde helemaal raak. Met een 3e stek op 11s van de nummer 2 heeft ze haar 1e podiumplaats van het seizoen beet! De volgende RIEM-atlete, Tamara Van Vooren, liep als 5e over de meet, van kort bij gevolgd door Lien Langeraert, die op haar beurt een sterke indruk gaf. Sarina Balcaen werd puik 12. We noteerden 17 aankomsten in deze categorie. 5 masters dames zorgden voor een stevige RIEM-inbreng. Nadia De Rycke werd 1e RIEM-atlete op een 3e stek, meteen haar 2e podiumplaats van het seizoen. Marijke Van Bossche-7e, Yelva Leune-8e, Nel Everaert-9e en Sofie Buysse-10e zorgden mee voor een sterke collectieve prestatie.

28 heren namen de start op de korte cross. Mathias Van Herreweghe-14e, Kevin Neyt-20e en Thomas Vermeire-22e verdedigden hier onze clubkleuren.

In de gezamenlijke wedstrijd junioren-masters was master Xavier Rondas gans de wedstrijd helemaal voorin te vinden. Hij moest slechts 1 junior voor zich dulden en greep zo verdiend de zege bij de masters. Een top 10-plaats was er hier nog voor David Moens – 8e en Marc Mechelinck – 9e. Eric Claus liep als 28e over de meet.  Bij de juniors miste Evert Verdegem, na een mooie wedstrijd, nipt een podiumplaats op 12 deelnemers.

Slechts 11 senioren heren namen de start op deze wedstrijd. Stijn Goegebeur liep een verdienstelijke wedstrijd en zag deze beloond met een 4e stek. Ruud Naudts kwam mooi als 9e over de meet.