Veldloop Aalter: verslagje vanaf cadetten

De tiende Memorial Diederik Van Ooteghem in Aalter lokte liefst 68 Riemse atleten. In sommige reeksen was het dan al geel-blauw wat de klok sloeg. Over het algemeen was het een geslaagde middag voor de Riemse vikings met twee overwinningen en een aantal podiumplaatsen.

Coach Xavier Rondas zag vandaag niet minder 21 van zijn atleten aan de start staan. Bij de cadetten meisjes stuurde hij zes dames het veld in. De wedstrijd van Lisa Van Bossche was een streling voor het oog. Met zichtbaar gemak liep ze attent mee voorin. Xavier had haar opgedragen niet te veel kop te doen en te wachten tot het laatste trapje op om haar versnelling te plaatsen. Daar hield ze zich keurig aan en het plannetje van de coach lukte. Lisa stoof weg naar haar eerste overwinning. Knap gedaan Lisa! Lise Mussely startte ook goed mee maar moest daarna een beetje gas terugnemen. Ze werd niettemin nog mooi 7e. Niet vergeten dat ook zij pas eerstejaars is. Dat geldt ook voor Julie Ornelis. Zij deelde haar race goed in en schoof naar de 8e plaats op. Sien De Beule gelooft er niet altijd zelf in maar ze bewees dat ze een stukje kan lopen. Ze werd 11e. Flore De Wispelaere liep een degelijke koers maar kon in de eindsprint geen vuist meer maken. Toch werd ze nog 15e. Margaux Temmerman begon rustig maar kwam op het einde nog fel opzetten. Ze werd 16e. (25)

Bij de jongens waren er 49 finishers. Daan Bostyn wilde het graag even goed doen als een week geleden bij zijn zege in Zwijnaarde. Er waren vandaag echter meer kapers op de kust. Daan liep ook nu echter weer een verstandige wedstrijd en wachtte zijn slag rustig af. Met zijn lange benen sprintte hij iedereen naar huis. En zo mocht hij opnieuw op het hoogte schavotje plaatsnemen. Proficiat! Liam De Smet was iets te snel gestart en viel daardoor een beetje terug. Hij klaagde ook van last op zijn ademhaling. Een 11e plaats werd zijn deel. Kilian Moens bewees dat je als je erin gelooft, je ook goed presteert. Hij werd mooi 20e. Niels De Pauw verbaasde eveneens met zijn 25e plek. Quinten West miste zijn start maar kwam toch nog terug naar een 29e plaats. Robbe De Jonghe overleefde zijn vuurdoop bij de cadetten goed en kwam als 43e aan. Ferre Danschutter liep de hele wedstrijd aan een egaal tempo en dat leverde hem een 44e plaats op.

Bij de scholieren ook 7 Riemenaren. Joren De Wispelaere kon zich opnieuw niet inhouden en startte snel. Maar met een 10e plaats viel hij niet zoveel terug. Fiebe Hutsebaut liep een van zijn beste wedstrijden en dat leverde hem een 11e plaats op. Ook Niels Van Bossche ontpopt zich als echte veldloper en werd na een opvallend sterke wedstrijd 13e. Yorben De Rubbel richt zijn pijlen deze winter op het indoorgebeuren maar moet van zijn trainer een paar wedstrijden meelopen als training. Hij ondervond als eerstejaars dat het best wel afzien is. Als 16e liep hij binnen. Dat geldt eveneens voor Thimon Van Herrewege. Ook hij maakte er een goede training van en liep naar een 21e plaats. Niels Van Landeghem zagen we terug op plaats 22 en Thibaut Temmerman verdient alle lof om als sprinter deel te nemen. (26)

Na de prachtige prestaties van onze cadetten en het scholieren was het uitkijken naar de wedstrijden van onze oudere atleten.

Slechts 7 junioren heren stonden aan de start, met daarbij 1 RIEM-atleet. Joachim Bafort liep een goede wedstrijd en besloot als 6e.

Ook bij onze senioren dames was het niet echt drummen aan de start met 16 deelneemsters. Tamara Van Vooren groeit wedstrijd na wedstrijd en zag haar inspanningen beloond met een puike 4e plaats. Sarina Balcaen pakte nog net een top 10-plaats voor Annelore Van De Kerckhove. Van de 21 senioren heren bereikte Ruud Naudts als 12e de aankomst. Sterk!

Zoals steeds waren onze masters dames goed vertegenwoordigd. Nadia De Rycke pakte haar 3e podiumplaats op rij, dit met een bronzen plak. Volgende RIEM-atlete werd Marijke Van Bossche. Zij trof het met het parcours. Er was geen spatje modder te bespeuren. Nathalie Van Hoorebeke, wiens dochter even voordien nog een mooie wedstrijd liep bij de cadetten, haalde als 8e de aankomst. Ook plaats 9 was voor een RIEM-atlete. Christine De Roose wist zo Sofie Buysse achter zich te houden. Voor Lore De Roo is het haar eerste veldloopseizoen. Ze heeft de smaak duidelijk te pakken en besloot als 14e haar wedstrijd.

De masters heren werden ingedeeld in 2 wedstrijden. De ‘jongsten’ trokken met 29 het veld in. Freddy Van Landeghem werd hier 20e. Frank Bekaert liep naar stek 28.

Bij de iets ‘oudere’ masters noteerden we 4 top 10-plaatsen. Jackie Van Ryssel werd puik 5e, gevolgd door Marc Mechelinck op plaats 7. Luc Dellaert liep alweer een verdienstelijke wedstrijd met een 10e plaats als resultaat. Noël Van Herrewege eindigde als 18e mooi in het peleton.