PK indoor Gent 6 januari

Nu zondag 6 januari, de dag dat de 3 koningen toekwamen in Bethlehem, streden de koningen en koninginnen van A.S.Rieme op het Provinciaal Kampioenschap indoor te Gent.

Het werd een dag met prachtige prestaties en veel emoties ( zeker voor ondergetekende). Hierbij geef ik jullie graag een overzicht van onze Viking lady’s en Viking heren.

Cadetten Dames.
Miek Lagaeysse
Miek 2de jaars cadet en lid van het sprintteam had vandaag gekozen voor de 60m, op de 60m liep ze een tijd van 8.66 en op de 200m liep ze een nieuw persoonlijk record en dit bedraagt nu 28.94. Proficiat met je prestaties en veel succes nog.

Laure Devlamynck
Laure is 1ste jaars cadet en deed mee aan de 200m. Laure liep een degelijke wedstrijd en finishte in een tijd van 28.60, wat zeker niet slecht is voor iemand die indoor niet gewoon is. Proficiat en doe zo verder.

Margaux Temmerman
Eveneens als Laure ook 1ste jaars cadet deed mee aan de 200m. Ook zij liep geen slechte wedstrijd en finishte in een tijd van 28.93. Ook voor u nog veel succes toegewenst

Kayleigh Baeten
Atlete van Kim en ook 1ste jaars cadet was vandaag actief op zowel een kamp als een loopnummer. Als eerste deed ze mee aan het kogelstoten en stootte ze de kogel 8m84 ver. Mooie worp want het leverde haar zelfs de Bronzen medaille op: Proficiat daarvoor. Later op de dag liep ze nog de 200m en dat deed ze in een tijd van 29.69: Proficiat met je deelname en medaille en veel succes nog.

Lina Baeke
Lina ook een 1ste jaar cadet deed mee aan de 800m. Zeker geen nummer dat je mag onderschatten, 4 ronden alles geven. Lina startte goed en zette haar zelfs op kop van de race. Ze hield goed stand en moest in de laatste ronde nipt de duimen leggen voor de overwinning. Toch een mooie prestatie voor een 1ste jaars en hopelijk mogen we nog meer van haar zien. Haar tijd was 2.41.57. Proficiat en nog veel succes toegewenst.

Scholieren Dames
Lisa De Bock
Lisa atlete van Kim en een atlete om naar op te kijken deed mee aan de 60m en zou later de dag ook nog verspringen doen, maar een blessure hield haar aan de kant. Want Lisa had zich op het einde van haar 60m geblesseerd aan de hamstring en zou eindigde Het Pk voor haar in mineur. Dit zag je ook aan haar tijd: 8.33. Lisa kan rapper dat weten we. We wensen u dan ook een spoedig herstel en hopelijk zien we snel terug op de piste: Veel succes alvast.

Alicia Cocquyt
Lid van het sprintteam maar de laatste tijd meer aan het trainen voor de 400m deed vandaag mee aan de 60m & de 200m. Nu met de examens achter de rug zag je wel dat Alicia een beetje trainingsachterstand had. Maar toch wou ze er een mooie dag van maken en deed ze haar best. Op de 60m liep ze 8.88 en op de 200m liep ze een tijd van 29.59. Ze was redelijk content en nu gaan we verder bouwen naar de 400m toe. Bedankt voor u deelname en veel succes toegewenst.

Stephanie Van Hyfte
Lid van het sprintteam deed net als haar teamgenote mee aan de 60m en de 200m. Op de 60m liep ze een degelijke wedstrijd met als tijd 8.65, en op de 200m liep ze een tijd van 28.95. Je bent op de goede weg Stephanie en blijf vooral trainen zoals je nu bezig bent en je zult zien u zult nog sneller worden. Alvast proficiat en nog veel succes toegewenst

Scholieren Heren
Bjarne Moreau.
Bjarne lid van het sprintteam had de afgelopen weken al laten zien dat hij terug is en hoe. Met een tijd van 7.23 op de 60m enkele weken geleden, waarmee hij het 28jaar oude clubrecord verbrak en met een tijd van 35.99 op de 300m ( tevens de beste Belgische jaarprestatie ) dan wist je dat we vandaag terug vuurwerk mochten verwachten.

Bjarne deed mee aan de 60m en de 200m. Maar het scheelde niet veel of Bjarne mocht al een streep maken over zijn 60m. Net als zijn trainer en toeschouwers in de tribune waren we ervan overtuigd dat hij een valse start had op de 60m. Maar de starter schoot niet terug dus Bjarne mocht verder lopen. Nu had hij bij start eventjes een aarzeling omdat hij dacht dat hij vals wegwas, niettemin zette hij de race naar zijn hand en liep hij nog een tijd van 7.24. Direct goed voor een plaats in de Finale. Als trainer was ik er van overtuigd dat hij met een goede start een dikke kans maakte op de titel. En Bjarne deed dat met verve. Met een kanonsstart en een dosis lef vloog hij over de piste. Ondertussen was de hartslag van de trainer opgelopen tot 300.

Bjarne kwam als 1ste over de lijn en in een tijd van 7.14: jaja u leest het goed 7.14: Beste Belgische jaarprestatie bij de scholieren; Eveneens een dikke pr en een mooie clubrecord. De 1ste gouden medaille van de dag was binnen.

En als dat nog niet genoeg was, stond in de namiddag nog de 200m op het programma. Daar deed hij de mond van de trainer en waarschijnlijk van heel de zaal openvallen. Nog nooit heb ik iemand met zo een grimas over een piste zien vliegen. Ik denk dat mijn hartslag naar 400 ging. Bjarne deed het uitstekend en liep ze naar de overwinning in een tijd van 22.96. Een verbetering van het 30jaar oude clubrecord en een dikke p. Hij was tevens de enige scholier die vandaag onder de 23 seconden dook: Fantastische prestatie. En de 2de gouden medaille die dag. Dikke proficiat en doe vooral zo verder.

Ik kan u zeggen beste atletiekvrienden, ik heb genoten van dit spektakel.

Thomas Van Herreweghe
De trainingsmakker van Bjarne en ook een atleet waar heel veel potentie inzit. Thomas is op een goede weg, als je weet dat hij door ziekte gekweld is geweest en met moeite nog kon lopen. Het is een atleet waar je als trainer veel aan hebt en iemand die niet bang is om moe te worden. Thomas deed ook mee aan de 60m en de 200m.

In de reeksen liep hij een degelijke wedstrijd en won deze in een tijd van 7.43: goed voor een plaats in de finale. Via de mama kwam ik te weten dat het de droom was van Thomas om ooit eens op het podium te staan bij de scholieren en nu kreeg hij daar de kans toe. Zijn tijd van 7.43 was immers de 3de beste tijd.

In een spannende finale die met verve gewonnen werd door Bjarne liep Thomas ook de ziel uit zijn lijf en met een geweldig slot smeet hij zich naar een 3de plaats: zijn tijd 7.38 is tevens een nieuw pr. Dikke proficiat Thomas met je 3de plaats en bronzen medaille. Zo stonden 2 Riemse spurters samen op het podium. En dat tovert spontaan een glimlach op het gezicht van de trainer.

Op de 200m liep hij terug een goede en mooie wedstrijd. Hij werkte zijn race af in een nieuw persoonlijk record en dat bedraagt nu 23.62. Jammer genoeg was dit net niet voldoende voor een podiumplaats maar met een 4de tijd mag je best tevreden over uzelf zijn. Doe vooral zo verder en nog veel succes toegewenst.

Thibaut Temmerman
Thibaut atleet van Xavier had zich vandaag ingeschreven om de 200m te lopen. Thibaut van nature geen echte sprinter liep toch een mooie wedstrijd en eindigde in een tijd van 26.64. Alvast proficiat met je deelname en nog veel succes toegewenst

Anton Schelfout
Ook atleet van Xavier koos voor de 4dubbele baanronde, namelijk de 800m. Hij won zijn reeks in een tijd van 2.11.07: proficiat met je reeks overwinning en nog veel succes in de toekomst.

Yorben De Rubbel
Net als Anton en ook atleet van Xavier was present op de 800m en dan nog in dezelfde reeks liep ook een degelijke wedstrijd en eindigde mooi op een 3de plaats in zijn reeks. Zijn tijd was 2.13.13. Proficiat met je deelname en nog veel succes in de toekomst.

Rune Baeke
Altijd een plezier om Rune op de piste te zien lopen, is een atleet die steeds het beste van zichzelf geeft. Rune atleet van Kim had voor de 800m gekozen, een afstand dat hem wel ligt want Rune liep ging slechte wedstrijd. Hij kwam over de finish met een tijd van 2.06.59: Proficiat met je deelname en nog veel succes in de toekomst.

Thimon Van Herrewege
De 3de atleet van Xavier die ervoor koos om de 800m te lopen. Thimon die de laatste tijd een serieuze groeischeut geeft gekregen, want papa Noel moet al omhoog kijken om tegen zijn zoon te praten 🙂 Thimon liep in een mooi bezette wedstrijd een degelijke race en eindigde in een tijd van 2.05.18. Proficiat met je deelname en veel succes nog in de toekomst.

Junioren Mannen
Tanalak Suwanakhao
Maar in de volksmond gewoon Simon, atleet van Kim deed vandaag mee aan de 2 spurtnummers. Op de 60m liep hij een tijd van 7.90: Hij was niet al tevreden maar kop op Simon, er komen nog wedstrijden.

Op de 200m liep hij een tijd van 25.52. Proficiat met je deelname en succes in de toekomst.

Joachim pakte zilver bij de 800m voor juniores

Joachim Bafort
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik Joachim voor de 1ste keer zag vandaag en ik had geen idee wie hij was en welk nummer hij zou meedoen. Joachim is atleet die bij Xavier traint en die vandaag zou meedoen aan de 800m. In een spannende wedstrijd knokte Joachim zich naar een zilveren medaille en dat in een tijd van 2.00.64.

Dikke proficiat met je medaille en nog veel succes in de toekomst.

Senioren Dames
Sarah Van Hecke
Sarah dat al verschillende jaren meedraait en traint bij Kim had vandaag gekozen voor de spurtnummers. Op de 60m liep ze een tijd van 8.55 en op de 200m een tijd van 28.41. Proficiat met je deelname en nog veel succes in de toekomst.

Lara Nuttelmann
Lara atlete van Kim deed vandaag ook mee aan de 60m. Lara liep een degelijke wedstrijd en finishte in een tijd van 8.59 Proficiat met je deelname en nog veel succes in de toekomst.

Lore Bauwens
Atlete van Kim deed vandaag mee op de 200m. In dezelfde reeks als Sarah liep ze een degelijke wedstrijd en finishte ze in een tijd van 27.88. Proficiat met je deelname en nog veel succes in de toekomst.

Jacintha Cornelis
Ook actief bij de groep van Kim en vandaag present op 1 van de zwaarste nummers volgens de atleten en trainers, namelijk de 400m. Jacintha die in het verleden al mooie dingen heeft laten zien, had volgens mij vandaag een mindere dag. Dat zag je ook aan haar tijd. 1.00.01. Wij weten allemaal dat Jacintha rapper kan. Nu kan het ook zijn dat Jacintha uit een blessure komt en terug aan het opbouwen is.

Alvast proficiat met je deelname en nog veel succes in de toekomst

Sarina Balcaen
Atlete van “Den Marnix” is al jaren te bewonderen op de piste als op het veld en loopt nog altijd met veel zelfvertrouwen. Vandaag deed ze mee aan de 1500m. 7 Ronden en half het beste van u zelf geven.

En dat deed Sarina, want ze liep zich zelf naar een nieuwe pr en deze bedraagt nu 4.53.06.

proficiat met je pr en nog veel succes in de toekomst.

Lara Hemelsoet
Ook atlete van onze Marnix en altijd een plezier om naar te kijken deed vandaag de dubbele baanronde; het nummer waar veel atleten schrik van hebben en waar veel atleten zich aan mispakken. De 400m. Maar Lara is iemand die zich niet laat vangen en haar wedstrijd zorgvuldig indeelt. En dit deed ze vandaag terug. Ze liep een tijd van 59.52 en dit was voldoende om de zilveren medaille in de wacht te slepen. Dikke proficiat met je 2de plaats en nog veel succes in de toekomst.

Senioren Mannen
Sander Colpaert
Atleet van het Sprintteam en de laatste tijd meer en meer aanwezig op trainingen en wedstrijden. En dat zie je aan zijn resultaten. Sander deed mee aan de 60m en de 200m.

Op de 60m liep hij een sterke wedstrijd, ook al vond hij zelf van niet, toch hij eindigde in een nieuwe pr van 7.48 en dat leverde hem op de valreep een ticket op voor de finale. In de finale deed hij het nog een stuk beter en snelde naar een tijd van 7.39: mooie pr Sander

Op de 200m zette hij zijn goede flow verder en liep hij terug een nieuw pr. Deze bedraagt nu 23.71 en dat was tevens de 6de tijd van alle senioren samen. Doe vooral zo verder nu en veel succes in de toekomst

Ruud Naudts
Ruud de atleet van alle markten thuis deed vandaag de 1500m.

En Ruud kennende gaat hij altijd tot het uiterste, wat hij vandaag terug bewees. Hij liep zijn wedstrijd in een tijd van 4.23.30. Dit was goed voor de zilveren medaille. Dikke proficiat en nog veel succes in de toekomst.

Masters Dames
Tine Ghyselen
Mama van Miek en al van in de ochtend present om dochter aan te moedigen deed in de namiddag zelf mee aan de 200m. Tine liep een degelijke wedstrijd en finishte in een tijd van 30.09 Proficiat met je deelname en nog veel succes in de toekomst

Leen Verniers
Samen met Tine regelmatig aanwezig op de indoortrainingen deed vandaag ook mee aan de 200m. Ze had een tijd in haar hoofd en die wou ze graag lopen. Het mocht echter niet baten want ze liep iets trager dan verwacht, maar niet getreurd Leen, ik heb u bezig gezien en ik weet dat er nog potentieel in u zit; Haar tijd was 32.49. Blijf vooral verder trainen en we komen er wel. Veel succes in de toekomst!

Nadia De Rycke
Voor de 2de maal aanwezig in de topsporthal en deze keer zonder snotvalling ( zie verslag 22 december).

Nadia wou eens kijken hoe het voelt om een 400m indoor te lopen. En dat deed ze naar behoren, met een mooie tijd van 1.09.14 deed ze dat zeker niet slecht. Proficiat met je deelname en nog veel succes in de toekomst

Hilde Van Hecke
Hilde die ook de laatste tijd mee traint met het sprintteam op de indoortrainingen deed net zoals Nadia de 400m. En ik denk dat de trainingen vruchten afwerpen, want met een tijd van 1.14.58 denk ik dat Hilde een nieuw pr heeft gelopen. Blijf vooral trainen zoals je bezig bent en nog veel succes in de toekomst.

Master Heren
Noël Van Herrewege
Net zoals zoon Thimon present op de 800m. En onze Noel is nog verre van versleten ze. Hij liep een goede wedstrijd en eindigde in een tijd van 2.28.41, wat zeker niet slecht voor een master. Proficiat met je deelname en nog veel succes in de toekomst.

Geert Martens
Geert die ook regelmatig in de indoor te zien is deed mee aan de 400m. Hij liep zijn wedstrijd in een tijd van 1.00.44: zeker niet slecht voor een master. Proficiat met je deelname en nog veel succes in de toekomst.

Luc De Jaegher-Braet
Eerlijk, ik had van Luc nog nooit gehoord, dus bij deze Luc, Welkom bij A.S.Rieme. Luc deed vandaag mee aan de 60m en liep zijn race in een tijd van 10.17. Proficiat met je deelname en nog veel succes in de toekomst.

Ricky De Zutter
Ricky al van kinds af verbonden met A.S.Rieme deed vandaag mee aan het kogelstoten. En je zag dat hij de techniek nog altijd niet verleerd is. Hij stootte de kogel 11m29 ver. Proficiat met je deelname en nog veel succes in de toekomst.

Zo beste sportvrienden, bij deze wil ik de trainer Kim, Xavier en Marnix bedanken voor de morele steun en hun aanwezigheid, de supporters voor de talrijke aanmoedigingen, en de atleten voor hun geleverde prestaties.

Met 2 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen medaille mogen we zeker met een opgeheven hoofd terug huiswaarts keren.

Goud: Bjarne Moraeu: 60m & 200m
Zilver: Joachim Bafort: 800m
Zilver: Ruud Naudts: 1500m
Zilver: Lara Hemelsoet: 400m
Brons: Thomas Van Herrewege: 60m
Brons: Kayleigh Baeten: Kogel

Het was een dag vol emotie en spanning en ik ben blij dat ik aanwezig was om te genieten van alle atleten, want met 33 atleten mogen we zeker niet klagen.

Met Vriendelijke en Sportieve groet,
Glenn Coene
Sprint/400m trainer
A.S.Rieme

2 gedachten over “PK indoor Gent 6 januari”

 1. Hallo Glenn,
  Inderdaad, we zien Luc de Jaegher niet dikwijls,maar hij is er wel!
  Ik schrok er zelfs van dat hij 60m indoor loopt.
  Luc is al jaren gespecialiseerd in de lange afstanden, en met succes.
  Wedstrijden zoals marathon, 24u loop en nog veel meer zijn voor hem normale wedstrijden. Hij is een echte baanloper waar nu misschien verandering in komt?
  Mooi en in detail verslag, goed gedaan.

 2. Proficiat aan alle deelnemers en coaches.
  Vanzelfsprekend ben je trots als ouder je zoon tot 2 keer provinciaal kampioen te zien worden. Ik wil dan ook zijn trainer en verslagschrijver Glenn even hard feliciteren, ook al hebben deze atleten het talent, de trainer bepaalt de weg. Met 7 medailles op 33 deelnemers hebben we ons dan ook mooi geprofileerd als club. Dit laat het beste vermoeden voor de komende Vlaamse en Belgische kampioenschappen.

Reacties zijn gesloten.